Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Ildprøven (Vildheks #1) – Lene Kaaberbøl

Titel: Vildheks – Ildprøven. Forfatter: Lene Kaaberbøl. Forlag: Alvilda. Udgivelsesår: 2010. Sprog: dansk. Sider: 156.

Bagsidetekst: Clara mener selv hun er en ganske almindelig pige. Lidt genert, måske, og gennemgående lidt for leverpostejsagtig. Men fra det øjeblik hun møder den sorte kat, er det sket med at være almindelig. Og hvis hun ikke passer på, er det også snart sket med at være i live…

Udklip4

Ildprøven er den første bog i Lene Kaaberbøls Vildheks serie. Mit førstehåndsindtryk af bogen, var at sproget var lige til at gå til, og kapitlerne er ikke så lange. Dette var farligt, fordi så bliver man ved med at læse, og man siger til sig selv: “ej, bare liiiigge ét kapitel mere”, og pludselig er bogen færdig. Det var i hvert fald min erfaring.
Til gengæld er de korte kapitler, og det lettilgængelige sprog, også med til at gøre bogen til en god højtlæsningsbog, samt en god børnebog. Og selvom jeg nød at læse bogen, så synes jeg at det er en bog, der passer til børn mellem 8 og 14 år.

Jeg synes at det er en god historie, som har elementer af eventyrgenren, såsom prøver og talende dyr. Derudover er det ikke mindst en dannelsesrejse, som hovedkarakteren Clara Ask bliver sendt ud på, hvilket jeg virkelig godt kan lide.

Ildprøven er som sagt kun første bog i Vildheks serien, og det har været en hyggelig og spændene rejse at følge Clara Asks rejse fra en “almindelig” 12-årig pige i 6. klasse, til et liv som vildheks, og alle de udfordringer som det bringer med sig. Derfor glæder jeg mig meget til at læse videre på serien, og følge Claras videre udvikling som vildheks.

Hvad er dit indtryk af Vildheks serien?

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.