Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Heksens kald (Ulfhedin-sagaen #1) – Mette Sejrbo

Titel: Heksens kald. Forfatter: Mette Sejrbo. Forlag: Dreamlitt. Udgivelsesår: 2018. Sprog: dansk. Sider: 577.

Emilie vil helst bare være helt normal. Men uforklarlige hændelser sker omkring hendes attenårsfødselsdag, og snart bliver hun hvirvlet ind i en overnaturlig verden, som er skjult for alle andre. En verden befolket af vølver, varulve og vampyrer.
Emilie bliver tvunget til at vælge, om hun vil fortsætte sit liv som helt almindelig teenager med halvdårlige karakterer og kærestesorger, eller om hun vil følge kaldet som vølve og blive en del af en tusindårig kamp mod ondskab og forbandelse. Et valg, som har uoverskuelige konsekvenser, ikke blot for Emilie selv, men også for hendes familie og venner.  

Udklip5

Heksens kald er første del i trilogien: Ulfhedin-sagaen. Den udgave som jeg har læst er en genudgivelse af forlaget Dreamlitt. Resten af serien skulle udkomme i løbet af 2018, og det glæder jeg mig allerede meget til – jeg ved dog, at anden bog i serien allerede er ude, men ikke som en genudgivelse. Jeg tror dog ikke, at jeg kan vente på den udkommer – fordi den første slutter bare så spændende! 🙂

Nok om det. Jeg synes, at Heksens kald er en helt fantastisk mytologisk fantasyroman. Der hovedsageligt handler om Emilie og hendes store valg om at følge hekse kaldet og blive til en vølve, eller om hun hellere vil forblive en almindelig teenage pige. Samtidig med dette overordnede plot, er der drama, mord, sex, kærlighed, venskab og meget mere viklet ind i. Det kan gøre plottet forvirrende, men jeg synes at det fungerede. Der var dog tidspunkter , hvor jeg sad tilbage med ubesvarede spørgsmål, men det gjorde bare at jeg brændte efter at læse videre for at få svar. Jeg har dog stadig nogle ubesvarede spørgsmål, og derfor glæder jeg mig allerede til anden bog i serien. Det kan måske virke frustrerende på nogen, at man ikke får svar på sine spørgsmål med det samme, men først i løbet af fortællingen, men jeg synes personligt at det gør noget godt for min læsning. Det er som om, at jeg bliver mere engageret i fortællingen fordi jeg søger efter svar.

Det er dog vigtigt at nævne, at der er nogle heftige sexscener i bogen, og derfor er det ikke for sarte sjæle. Det er også en bog, som primært har voksne læsere som målgruppe, og set i forhold til de voldsomme sexscener kan jeg godt forstå det. Så det bør du lige være opmærksom på, inden du går i gang med bogen 🙂

Foruden dette er det en ret tyk bog, der med sine 577 sider, godt kan virke skræmmende. Jeg må indrømme, at jeg selv følte mig lidt skræmt af tykkelsen – og jeg ved godt, at jeg ikke må sige det som bogelsker – men da jeg gik i gang med den, var den svær at slippe igen. Det er en tyk bog, men der gemmer sig en fantastisk fortælling inden i den, så jeg synes ikke, at du skal lade sig skræmme af den på grund af det.
Derudover er jeg helt vild med skrivestilen. Jeg blev draget ind i handlingen med det samme. Det var som om bogen blev levende oppe i mit hoved (der kørte nærmest en film), det var en helt fantastisk fornemmelse.

Mette Sejrbo formår at spinde en fantastisk historie sammen, med utroligt mange elementer. Heriblandt de skiftende synsvinkler, der giver bogen dynamik og karakter. De skiftende synsvinkler synes jeg er ekstra interessante, fordi der er to karakterer man som læser følger, nemlig en vampyr, der tydeligvis keder sig, og en dreng, der har store indre konflikter efter at han første gang forvandler sig til en hamram (vareulv), men som læser ved du ikke, hvad deres navn er eller hvem de er, fordi Emilie ikke ved det endnu. Set i forhold til det, synes jeg at bogen er godt konstrueret.

Kort sagt så er handlingen utrolig spændende og bogen er bygget op på en fantastisk måde. Jeg elskede hver en side, og selvom jeg lige skulle ind i universet i starten, så gik det hurtigt med at få den læst.

Jeg glæder mig allerede virkelig meget til at læse næste bind, og se hvad der nu sker for Emilie og de andre karakterer.

Hvad synes du om Heksens kald? og kender du andre bøger af samme forfatter?

God læselyst! 🙂

Follow my blog with Bloglovin

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.