Boganmeldelse

Skygger i mørket (Skygger i mørket #1) – Christian Engkilde

Titel: Skygger i mørket. Forfatter: Christian Engkilde. Forlag: Forlaget Silhuet. Udgivelsesår: 2016. Sprog: dansk. Sider: 215.

Sebastians liv vendes op og ned den dag, Thomas træder ind ad døren. Den nye dreng i klassen er anderledes, og langsomt bliver Sebastian viklet ind i et net af mystiske begivenheder…

Udklip4

Skygger i mørket er første bind i en trilogi. Det er en bogserie, der er for både børn og unge. Jeg synes godt, at man kan fornemme målgruppen set i forhold til det lettilgængelige sprog. Jeg kunne godt lide dette sprog, da jeg aldrig på noget tidspunkt var i tvivl om, hvad det var der foregik i fortællingen. Derudover så tror jeg også, at den ville kunne fungere som en god lydbog eller til højtlæsning.
Derudover gjorde det letlæselige sprog og de korte kapitler, det hurtigt og nemt at komme igennem bogen. Så jeg ser frem til at komme i gang med anden bog i serien, En cirkel af blod.

“Så er det, som om Oliver løber ind i en usynlig væg, og hans krop bliver kastet sidelæns væk” (s. 105) 

Jeg synes, at det er en bog, der er præget af gysergenren og på nogle punkter synes jeg, at den var spændende og lidt uhyggelig, men igen kan jeg godt fornemme, at det er et niveau, hvor børn og unge også kan være med. Jeg synes dog ikke, at det gør noget skidt ved fortællingen. Til gengæld synes jeg, at det er en interessant fortælling, da jeg aldrig har læst noget lignende før. Jeg kunne især godt lide, at legenden om Fakelbrødrene lavede en fin rød tråd gennem plottet.

“Broder Håkan hævede et lille kors af guld foran sig og råbte en besværgelse. Straks efter blev en af røverne slået til jorden af en usynlig kraft, som havde han fået en knytnæve i synet” (s. 8-9)

Generelt er den en fortælling, der handler om spøgelser og mystik, men samtidig med handler den også om forelskelse, forældres forventninger, venskab og meget mere. Dette skyldes at hovedpersonen, Sebastian, er en helt almindelig dreng i 7. klasse, så det er tydeligt at mærke at han er i den alder, hvor han lige skal finde ud af hvem han er og den slag.
Men siden den nye dreng i klassen, Thomas, kommer til er der begyndt at ske nogle underlige ting – dette vil jeg ikke skrive nærmere om, da jeg synes, at du selv skal læse bogen og lade dig blive lidt skræmt 😉
Jeg kan dog fortælle, at der forekommer en karakterudvikling for både Thomas og Sebastian, som er dem man følger mest i bogen. Dette synes jeg personligt, er vigtigt for en bog. Jeg har altid syntes at karakterer, skrivestil og plot er nogle af de vigtigste ting ved en god bog, men det er nok bare en smagssag.

“Det er ikke let at være hjælper for en blind dreng, er det?” (s. 43)

Nu har jeg valgt at bedømme bogen 4 stjerner, men jeg var faktisk i tvivl. Jeg endte dog med at give den 4 stjerner, fordi slutningen slog benene væk under mig. Nu vil jeg selvfølgelig ikke røbe, hvad der sker, men jeg kan fortælle så meget, at der i slutningen forekommer et fantastisk twist, som gør at jeg bare må læse videre på bogserien. Foruden dette twist, så sidder jeg også tilbage med nogle ubesvarede spørgsmål, og det elsker jeg virkelig ved en bog.

Alt i alt er Skygger i mørket en bog, der er godt sammensat, med et lettilgængeligt sprog og et velfungerende plot. Det er en serie, som jeg gerne vil læse videre på, så det er ikke det sidste blogindlæg, der kommer til at handle om en bog af Christian Engkilde 🙂

Kender du andre bøger af Christian Engkilde? og hvad synes du om Skygger i mørket? – skriv gerne en kommentar herunder.

  • Bogen er et anmeldereksemplar af forlaget Silhuet.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.