Boganmeldelse

Blåskæg (Blåskæg #1-3) – Michael Kousgaard

Udklip4

Til Dewey’s 24 hour readthon fik jeg læst bog 1-3 i serien om Blåskæg (jeg mangler dog at læse den fjerde og sidste bog i serien, men den er ikke udkommet endnu), og fordi det er nogle korte børnebøger, som jeg læste på samme dag, så har jeg valgt at lave et blogindlæg, hvor jeg skriver om alle tre bøger.
Det var første gang, jeg læse en e-bog, og jeg synes, at det var en oplevelse i sig selv. Jeg må dog ærligt indrømme, at jeg foretrækker fysiske bøger, men jeg kan godt lide ideen og funktionen ved e-bøger. I sidste ende tror jeg, at det er en smags sag.

Det der skete i de 3 bøger kort sagt var følgende:
Blåskæg-serien handler hovedsageligt om Jacob, som er en 10 årig dreng, der er skaldet. Dette synes hans mor er et problem, og derfor tager hun ham med til den menneskehadende hekse, Tusmeralda. Problemet er bare, at Tusmeralda har lovet sin bror, Sørøverkatajnen Grumme, at hun vil kidnappe et barn til ham, fordi de skal bruge et barn til at få deres ønsker opfyldt. Derfor vil hun som udgangspunkt ikke hjælpe Jacob med hans manglende hår. Hun bruger dog en besværgelse på ham, og den går galt, hvilket gør, at Jacob får blåt hår og skæg. Fra nu af kaldes han Blåskæg, og han kommer ud for forskellige eventyrer.

Jeg synes, at det er en fortælling, der har fart over feltet. Med dette mener jeg, at man ikke keder sig, når man læser den, fordi der sker hele tiden noget. Dette synes jeg nogle gange kan være lidt træls, fordi det gør, at jeg ikke helt får en fornemmelse for stederne og karaktererne, men set i forhold til, at det er en børnebogsserie for børn mellem 6-10 år, så synes jeg ikke det gør noget. De meget hastige skift gør også, at det er svært at lægge bogen fra sig, jeg oplevede i hvert fald, at jeg hele tiden gerne ville videre i historien og være med til at opleve flere af de ting, som Blåskæg kommer ud for. Denne følelse af, at jeg gerne vil læse videre, er også forstærket af det faktum, at alle tre bøger slutter meget uafsluttet, og derfor sidder jeg med følelsen af, at jeg straks vil i gang med den næste bog i serien.

Grundet målgruppen synes jeg det er bøger, der sagtens kan læses af børn, fordi sproget er lettilgængeligt, men de kan også sagtens fungere som højtlæsningsbøger. Det eneste jeg manglede var nogle illustrationer i løbet af fortællingen, men på den anden side, så er det også kun godt at børn lærer at bruge deres fantasi.

De næste 8 dage blev en prøvelse for Blåskæg. Uanset om der var modvind, sidevind, eller medvind lå kursen fast. Han kunne kun vente. (Bog 3, s. 14)

Efterhånden som fortællingen skrider frem, kommer Blåskæg længere og længere væk hjemmefra, og man er som læser ikke i tvivl om, at han gerne snart vil hjem. I tredje bog slutter fortællingen, som nævnt tidligere, meget uafsluttet, men der er også en fjerde bog i serien, som ikke er blevet udgivet endnu. Hvis fortællingen kommer til at følge eventyrmodellen, om hjem-ude-hjem, så burde Blåskæg finde hjem i fjerde bog, men det er ikke til at vide med ham, fordi han er generelt en anderledes karakter. Uanset hvad så vil jeg se frem til at læse videre på serien.

Sandet dryssede ned, og langsomt, mens sandet rejste dig, dannedes en krop af sand. Arme og ben kom til syne, mens andet sand dryssede af og foran ham stod en kæmpe En kæmpe af sand (Bog 2, s. 26)

Alt i alt valgte jeg at give bogen 4 stjerner grundet kreativitet og en fængende fortælling, der uden tvivl passer til målgruppen. For at være ærlig blev jeg meget overrasket over serien, fordi den var ikke som jeg havde forventet. Da jeg gik i gang med serien, havde jeg en forventning om, at de på nogle punkter mindede om en af de mange variationer af folkeeventyret Blåskæg, men dette var ikke tilfældet. Dette endte dog med at blive en positiv overraskelse.

Endnu engang tak til Michael Kousgaard for e-bøgerne, og den hyggelige læseoplevelse.

Har du læst Blåskæg-serien? eller kender du andre blåskæg fortællinger, som du synes jeg bør læse?  

  • De tre e-bøger er anmeldereksemplarer, som jeg har modtaget af forfatteren Michael Kousgaard.

Follow my blog with Bloglovin

Billedet til venstre: Titel: Blåskæg. Forfatter: Michael Kousgaard. Forlag: Forlaget Kousgaard. Udgivelsesår: 2016. Sprog: dansk. Sidetal: 32.
Billedet i midten: Titel: Blåskæg 2 – Den forbandede ø. Forfatter: Michael Kousgaard. Forlag: Forlaget Kousgaard. Udgivelsesår: 2017. Sprog: dansk. Sidetal: 36.
Billedet til højre: Titel: Blåskæg 3 – Turturrinitårnet. Forfatter: Michael Kousgaard. Forlag: Forlaget Kousgaard. Udgivelsesår: 2018. Sprog: dansk. Sidetal: 35.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.