Boganmeldelse

En cirkel af blod (Skygger i mørket #2) – Christian Engkilde

Titel: En cirkel af blod. Forfatter: Christian Engkilde. Forlag: Silhuet. Udgivelsesår: 2017. Sprog: dansk. Sider: 268.

Sebastian er fanget på hospitalet, med en stram forbinding om begge øjne. Måske bliver han blind ligesom Thomas? Men det er næsten det mindste af hans problemer. Der dukker nye skygger op på hospitalet, og der sker ting, som ikke andre end Sebastian og Thomas kan se. En pige bliver besat af en ånd. Psykologen stiller nærgående spørgsmål, og hvad har museumsinspektør Bortved gang i? 

Udklip4

En cirkel af blod, er anden bog i trilogien og dermed fortsættelsen til Skygger i mørket, som du kan læse en anmeldelse af her. Jeg har glædet mig meget til at læse videre på serien, og jeg blev ikke skuffet. Bogen starter hvor den slap i bind 1.
I bind 1 møder vi fodbolddrengen Sebastian, der skulle hjælpe den nye dreng i klassen, Thomas, med at finde til rette og guide ham, fordi han var blind. Grundet Thomas’ blindhed er han i stand til at se skygger, som er spøgelser eller ånder, der er blevet på jorden. En bestemt skygge giver Sebastian problemer, og første bind slutter med et opgør med denne skygge, hvor Sebastian kommer slemt til skade.

Grundet denne slutning, så starter bind 2 med, at Sebastian er på hospitalet, og hans øjne er bundet ind. De har fået syreskade efter deres opgør med skyggen og lægerne ved ikke om han får synet tilbage. Det interessante er dog, at Sebastian får evnen til at se skygger ligesom Thomas, hvilket jeg synes er interessant, fordi Sebastian får på en måde større forståelse for Thomas og hans manglende syn, hvilket gør, at deres venskab vokser i denne bog. Derudover så kom Caroline også til skade i bind 1 og er derfor også indlagt på hospitalet. Hun bliver gode venner med drengene og de danner på en måde en trekløver, som ved, at skyggerne findes.

Personligt synes jeg, at det er en virkelig god fortælling her i anden bog. Især fordi jeg synes, at jeg er kommet tættere på karakterene. Jeg synes, at jeg især er kommet tættere på Sebastian karakteren, fordi vi som læser kender til hans tanker og synesvinkel, men også fordi han i den her bog tænker på andet end hans gamle venner, skolen og fodbold. Han er på en måde blevet mere moden og bevist om, at der er andre ting, som er vigtigere i livet. Jeg blev også grebet af Sebastians indre konflikt omkring hans manglende syn og tankerne om, at han måske aldrig får synes tilbage igen. Jeg synes, at det har gjort hans karakter mere følsom og mere forstående overfor Thomas.

Udover karakterenes udvikling, så er jeg også rigtig glad for det plot, der er blevet fremhævet i denne bog. Nu vil jeg ikke fortælle for meget om det, fordi jeg synes du selv skal læse bogen og blive overrasket, men en af de interessante ting er, som nævnt tidligere, at der er en pige som bliver besat af en skygge, hvilket gør at skyggernes verden også har udviklet sig. Skyggerne er ikke længere væsener, der kun kan påvirke gentande, men også mennesker.

Alt i alt synes jeg, at det indtil videre er en virkelig god serie, der er anderledes. Den er skrevet til målgruppen 11-14 år, men jeg er 24 år og jeg ved, at jeg kommer til at læse den igen, fordi jeg synes, at det er en bogserie, der indeholder spænding, mystik, venskab og en god position gys, der hverken er for meget eller for lidt af. Jeg blev grebet af den, og de tre venners eventyr, så jeg kan kun anbefale denne bog til andre, der er til den slags.

  • Tak til forlaget Silhuet for denne læseoplevelse.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.