Boganmeldelse

Mørke kræfter (Skygger i mørket #3) – Christian Engkilde

Titel: Mørke kræfter. Forfatter: Christian Engkilde. Forlag: Forlaget Silhuet. 
Udgivelsesår: 2018. Sprog: dansk. Sider: 192.

Bagsideteksten: De tre venner er begyndt til konfirmationsforberedelse, men dagligdagen bliver endnu engang afbrudt, da en dæmon er løs i byen. Imens er museumsdirektør Botved i gang med en ny plan som skal bevise hans teorier om det hinsides. Trilogien afsluttes med en endegyldig kamp mellem gode og mørke kræfter.

Udklip5

Mørke kræfter er den sidste bog i serien, hvor de forrige var Skygger i mørket og En cirkel af blod. Jeg havde glædet mig meget til at læse den sidste bog i serien og finde ud af, hvad Christian Engkilde nu havde fundet på. Jeg blev ikke skuffet. Personligt synes jeg, at det tredje bind, er den bedste bog i serien.

Forfatteren har virkelig skruet op for uhyggen, mørket og spændingen i denne bog. Jeg sad i hvert fald flere gange med hjertebanken, og jeg kunne slet ikke slippe bogen igen, fordi jeg måtte bare finde ud af, hvad der ville ske, og hvordan det hele ville komme til at ende. Uden at afsløre slutningen, så kan jeg fortælle, at den fik mig til at sidde helt ude på kanten af sædet og nærmest råbe af bogen – så det er en læseoplevelse, som du kan se frem til 😉

Jeg synes, at de tre unge mennesker, Sebastian, Thomas og Caroline, som i denne bog er kommet i konfirmationsalderen, virkelig kommer ud for mange ting i alle tre bøger. Som læser føler jeg, at jeg kom ud på en rejse med disse tre unge, fordi de alle tre virker troværdige og levende. Derudover så kan jeg også godt lide, at karaktererne udvikler sig igennem alle tre bøger. Der er især en udvikling af hovedpersonen Sebastian, der bliver mere moden, og der er en udvikling set i forhold til venskab og kærlighed.

Jeg synes, at det er en bog og en bogserie, der fungerer rigtig godt. Alle bøger indeholder et fokus på uhygge, humor, venskab og kærlighed, der udvikler sig, så det aldrig bliver kedeligt. Derudover så er det også med til at gøre fortællingerne mere levende og jeg tror på, at det er noget der kan ske i virkeligheden. Samtidig med så er jeg også vild med, at det er noget, jeg ikke synes, jeg har læst om før.

Alt i alt er det en velskrevet trilogi, som jeg vil anbefale til læsere, der er 11-14 år og som godt kan lide lidt uhyggelig læsning. Jeg synes dog ikke, at det kun gælder denne aldersgrænse, fordi jeg synes også, at de kan læses af ældre læsere.

Kan du anbefale nogle bøger, der minder om? og er selve plottet noget du har læst om før?

  • Tak til forlaget Silhuet for anmeldereksemplaret.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.