Boganmeldelse,  Dansk fantasy

W.I.T.C.H.-bøgerne – Lene Kaaberbøl

  • De fem bøger på billedet herover er anmeldereksemplarer fra forlaget Alvilda.

W.I.T.C.H. er et kært bardomsminde for mig. Dengang jeg var barn fulgte jeg med i Tv-serien i fjernsynet, og jeg havde et abonnement, så jeg fik tilsendt de nyeste tegneserieblade hver måned. Jeg elskede at følge de 5 W.I.T.C.H. pigers eventyr, venskab og ikke mindst deres romantiske følelser overfor drengene.
Jeg må nok også ærligt indrømme, at jeg til tider også misundte pigerne dengang, fordi jeg ikke havde det så godt i folkeskolen, og derfor ville jeg ønske, at jeg selv havde haft sådan et magisk venskab, men det kom desværre først senere i mit liv.

Personligt var mine yndlingskarakter Will og Irma dengang jeg var barn. Jeg kunne helt vildt godt lide Will for hendes energi kræfter og Irma for hendes sprudlende personlighed, hvorimod jeg altid har synes Cornelia var lidt mere en arrogant type. Men i disse fem bøger fandt jeg ud af, at jeg bedre kunne lide fortællingerne af Taranee og Haylin, og det overraskede mig meget, fordi Taranee har jeg altid synes var lidt for forsigtig og en bangebuks, men jeg synes bare, at fortællingerne i de to bøger var gribende. Det var de andre tre naturligvis også, men jeg synes bare, der især var noget ekstra godt ved dem, om jeg ikke helt kan forklare.
Dette skyldes nok også, at jeg blev skuffet over Irma karakteren i hendes bog. Jeg elsker dog stadig Will for at snakke med køleskabet, og det kan jeg ikke lade vær med at smile af.

Nu var jeg rigtig glad for disse piger som barn, så jeg blev ekstra glad, da de fem bøger som Lene Kaaberbøl skrev om de 5 W.I.T.C.H. piger, blev genudgivet af Forlaget Alvilda i år, som er de 5 bøger du kan se på billedet.
Jeg har altid godt kunne lide Lene Kaaberbøl, hun har været min yndlingsforfatter gennem mange år, og jeg tror, at jeg for første gang blev vild med hende dengang jeg læste Skammer-serien, som jeg godt kunne tænke mig at få genlæst enten i år eller til næste år.

Jeg har valgt at give de 5 bøger en samlet karakter, som er de 5 stjerner. Dette har jeg gjort, fordi jeg synes, at de alle sammen indeholder en god fortælling, der er underholdende, spændende og lærerig. Derudover så har jeg valgt at lave en samlet anmeldelse af alle 5 bøger, og det skyldes, at jeg synes, at alle fortællingerne i de 5 bøger var struktureret på samme måde:
– Der er en start, hvor man lærer lidt om den karakter, der fortæller og om W.I.T.C.H. generelt. Derefter sker der noget mærkværdigt eller anderledes, som bryder deres hverdag. Det er ved dette brud at selve W.I.T.C.H. pigernes rejse eller eventyr begynder, hvor de bruger deres elementkræfter til at kæmpe imod noget eller nogen, der er onde. Afslutningsvist løses konflikten og det opståede problem. Derudover så snakker pigerne altid med oraklet i slutningen, hvor der kommer et form for budskab til læseren og de 5 piger, som er noget, man har lært i løbet af deres eventyr.

Derudover så kan jeg  helt vildt godt lide, at de fem fortællinger er uafhængige af hinanden, så man ikke behøver at læse Wills syn før Cornelias eller en anden bestemt rækkefølge.

Alt i alt synes jeg, at det har været helt fantastisk at læse om de fem magiske piger igen, og det bliver ikke sidste gang, at disse bøger bliver åbnet. Derudover er jeg glad for, at bøgerne er blevet genudgivet, fordi det giver den nye generation mulighed for at lære de 5 W.I.T.C.H. piger at kende. De fem bøger kan især anbefales til dem, der godt kan lide Lene Kaaberbøls Vildheks-serie, og til børn og unge, der kan lide girlpower, søde hekse og magi.

SONY DSC

Har du nogle gode barndomsminder om W.I.T.C.H.?

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.