Boganmeldelse

Prinsesse Bari – Hwang Sok-yong

Titel: Prinsesse Bari. Forfatter: Hwang Sok-yong. Forlag: Tiderne Skifter. 
Udgivelsesår: 2015. Sprog: dansk. Sider: 236.

Bagsidetekst: Prinsesse Bari er en fængslende roman om immigration og identitet. Om en nordkoreansk pige, som mister sin familie som helt ung, krydser over grænsen til Kina, smugles videre med skib til London, lever omgivet af andre illegale indvandrere og får job som massør. Hun finder kærligheden, møder og gifter sig med en muslimsk mand, men gang på gang må hun stå store prøvelser igennem.

Prinsesse Bari er en roman, som jeg havde hørt godt om, så jeg lånte den på biblioteket og blev bidt af den med det samme. Jeg læste den mere eller mindre på en dag, og jeg var ikke meget for at lægge den fra mig igen. Dette skyldes især at starten var meget fængende, og jeg blevet grebet af fortællingen fra første kapitel.

Bari er syvende datter i en nordkoreansk familie, og faderen ønsker sig brændende en søn, så han bliver meget skuffet over at få en datter mere og forældrene er ved at tage livet af hende, men hendes bedstemor og en fremmed hund redder hende.
En af de ting som jeg fandt meget fascinerende ved Baris barndom var valget af hendes navn. På grund af omstændighederne foreslår bedstemoren navnet Bari, som betyder forladt. Derimod tænker moderen på andre navne såsom Mian, som betyder undskyld og Sopsop, som betyder fortvivlelse. Personligt kan jeg godt lide det her med at givet et navn, der har en bestemt betydning, men i dette tilfælde synes jeg, at det var meget trist.

“Med afsæt i et gammelt folkeeventyr om prinsessen, der begiver sig ud på en lang rejse for at finde Livets vand og redde sin far”

Da jeg læste dette på bagsiden af bogen, blev jeg meget glad, fordi jeg elsker genfortællinger eller nyfortolkninger af eventyr, men jeg synes ikke, at det var det, der forekom i denne roman. I stedet synes jeg, at det var mere en historisk fiktion, hvor den er fiktionel, men samtidig med også virker som om den er baseret på noget historisk og virkelige hændelser. Denne genre kan jeg til gengæld virkelig godt lide, så jeg blev på ingen måde skuffet.

Denne lange rejse som Bari kommer ud på synes jeg er intens, gribende, trist og fyldt med død. Generelt synes jeg, at Bari er uheldig gennem hele fortællingen, og jeg vil ikke afsløre mere her, fordi jeg synes, at du selv skal prøve læse om det og blive følelsesladet. Jeg blev i hvert fald meget følelsesladet, men jeg tror også, at det var, fordi jeg følte mig så tæt knyttet til Bari karakteren gennem hele fortællingen, så jeg følte meget med hende.
Bari kommer dog ikke kun ud for lidelser, så derfor var det på en måde mere udholdeligt at følge hele hendes historie.

Alt i alt var Prinsesse Bari en roman, der indeholdte meget mere, end jeg havde regnet med. Jeg kunne virkelig godt lide at følge Baris liv fra fødsel til voksen, også selvom det til tider var hårdt. Generelt er det en bog, som jeg vil anbefale, hvis man er til romaner der er historiske fiktioner, såsom Outlander. Den indeholder dog ikke lige så meget kærlighed.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.