Boganmeldelse,  Dystopi

The Selection (Selection #1) – Kiera Cass

Titel: The Selection. Forfatter: Kiera Cass. Forlag: HarperTeen. 
Udgivelsesår: 2012. Sprog: engelsk. Sider: 327.

Bagsidetekst: In a world of glittering gowns and priceless jewels, THE SELECTION is the chance of a lifetime: to compete for gorgeous Prince Maxon’s heart. But for America Singer it means turning her back on her secret love, and leaving home for a prize she doesn’t want.
Then America meets Maxon and all her plans start to crumble. Can the life she’s always dreamed of compare to a future she never imagined?

The Selection også kaldet Udvælgelsen på dansk er første bog i selection-serien. Jeg havde hørt godt om bogen, og nogle af mine følgere på Instagram havde foreslået mig at læse den, så det gjorde jeg.

Det er en meget farlig bog, fordi så snart jeg gik i gang med den, kunne jeg overhovedet ikke slippe den igen. Da jeg til sidst endte med at læse den sidste side, så sad jeg og manglede den næste bog i serien.
Indtil videre er det en bogserie, der virkelig har fanget mig og generelt synes jeg, at det er en helt fantastisk bog, der indeholder spænding, kærlighed og drama. Jeg kan godt forstå, hvorfor den er blevet meget populær hos de unge læsere. Den er kategoriseret som en Young Adult roman (ungdomsbog), men jeg synes, at den også kan blive læst af ældre kvinder, der måske stadig har en teenager gemt inde i sig eller en kvinde der elsker drama og kærlighed, uden at det er overdrevet.

“This week families had already started throwing parties for their daughters, sure that they would be the one chosen for the Selection” (s. 49)

Som nævnt tidligere havde jeg svært ved at lægge bogen fra mig igen, og dette skyldes det helt fantastiske plot og univers, som jeg blev suget ind i fra første side. Derudover så var jeg også meget glad for hovedkarakteren Amercia Singer, fordi hun ikke er som alle andre og fordi hun er typen, der bare gerne vil være sig selv og ikke ændre sig for andres skyld. Dette karaktertræk beundrede jeg meget. Jeg kan også godt lide hende, fordi hun ikke er perfekt, hun har som alle os andre nogle fejl. Nogle gange begik hun nogle fejl, som jeg grinte af og andre gange rystede jeg nærmest bogen, fordi jeg ikke ville have at hun skulle gøre det hun gjorde (det virkede dog ikke). Dette beviser bare, at jeg på mange måder følte mig meget knyttet til hende som karakter, og jeg synes hun er meget nem at spejle sig i.

Alt i alt så må jeg indrømme, at The Selection har været en af de bedste bøger, som jeg har læst i år. Jeg glæder mig ekstremt meget til at fortsætte på serien.

Derudover så er der nogle ting i serien, der mindede mig om Hunger Games, såsom klasseopdelingen, så hvis du kunne lide Hunger Games serien, så tror jeg også, at du vil kunne lide denne, bortset fra at der ikke er så meget mord og drab.

Kender du andre bøger af Kiera Cass, som du synes er helt fantastisk og jeg bare må læse? – Skriv gerne en kommentar herunder eller en mail til rejsenilitteraturen@gmail.com

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.