Boganmeldelse

Ole og fyrrefolket (Koglefolket #2) – Poul Dyrhauge

Titel: Ole og fyrrefolket. Forfatter: Poul Dyrhauge. Forlag: Branner og Korch. 
Udgivelsesår: 1983. Sprog: dansk. Sider: 111.

Bagsidetekst: Koglefolket er flyttet til et andet sted i skoven. Der kan de ikke få lov til at være i fred. På den anden side af åen bor fyrrefolket, og de mener, at det er deres land. De har taget tre koglefolk til fange, og de vil kun frigive dem, hvis koglefolket forlader det nye land. Koglefolket sender Polle ud, så han kan finde Ole og bede ham om at komme og hjælpe dem.  

Udklip4

Ole og fyrrefolket er anden bog i serien om koglefolket. Jeg kan godt lide, at fortællingen fortsætter, hvor den anden bog slap. Foruden dette så synes jeg, at det stadig er en sød og eventyrlig børnebog, der har fokus på venskab og tillid. Jeg synes dog denne bog var bedre end den første, fordi der var mere spænding og drama.

“De tilhører en anden race. Som du ved stammer vi fra grantræerne, men fyrrefolket stammer fra fyrretræerne” (s. 13)

Foruden dette så møder vi, som læser, også en ny “race” af koglefolk, som er fyrrefolket. Mit umiddelbare indtryk af dem er, at fyrrefolket nærmest er en modsætning til koglefolket. Fyrrefolket er mere arrige og krigeriske, hvorimod koglefolket er mere opfindsomme og fredelige. På nogle punkter minder det lidt om kolonialiseringen eller indianerne og cowboys kamp om land og magt. Jeg kan godt lide spændingerne imellem dem, fordi det giver på en måde mere til historien.

Der forekommer dog en form for udvikling mellem disse to “kogle racer”, da de lærer at acceptere hinanden. Denne karakterudvikling sker også for Ole, da Ole og Lars bliver venner i løbet af denne fortælling.

Alt i alt synes jeg, at det er en hyggelig og opfindsom rejse, som man kommer ud på. Derudover så synes jeg, at det er en kort og flot illustreret bog, som man kan læse højt for ens børn. Så jeg kan anbefale at læse den for dine børn, eller hvis du ligesom mig har lidt en barnlig sjæl, fordi den er rigtig sød.

Kender du denne serie? og har du nogensinde mødt koglefolket eller fyrrefolket ude i skoven?

Follow my blog with Bloglovin

2 kommentarer

 • Mette Søndergaard

  Hej
  Jeg har læst denne fantastiske serie for mine børn.
  Vil så gerne kunne dele dette univers med mine børnebørn.
  Kender du nogen mulighed for at købe serien som bog?

  Vh Mette

  • rejsenilitteraturen@gmail.com

   Hej Mette

   Nej desværre. Jeg har selv kun fundet dem på biblioteket. Det kan dog være, at du kan være heldig at finde dem i et antikvariat 😉

   Mange hilsner
   Tanja (Rejsen i litteraturen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.