Boganmeldelse

I Gudindens Hånd (Løvindens sang #2) – Tamora Pierce

Titel: I Gudindens Hånd. Forfatter: Tamora Pierce. Forlag: Tellerup. 
Udgivelsesår: 2013. Sprog: dansk. Sider: 187.

Bagsidetekst: Alanna er blevet væbner hos Prins Jonathan – en af de få der kender sandheden om hvem hun er.
Hendes magiske evner vokser stadig, og hun er den eneste der kan gennemskue den ærgærrige hertug Rogir, prinsens fætter.
Alanna kommer i livsfare, da hertugen sætter sin onde plan i værk …

Udklip5

I Gudindens Hånd er anden bog i Løvindens sang serien. Jeg forelskede mig i serien allerede ved den første bog kaldet Alanna, som du kan læse min anmeldelse af her.

Jeg bedømte første bind i serien med 5 stjerner, som jeg også har valgt at give anden bog. Jeg synes dog, at anden bog talte mere til mig end den første, fordi karakteren Alanna/Alan er blevet ældre, hvilket har givet mere plads til kærlighed og aktionfyldte scener, og det synes jeg kun klæder hende og fortællingen.

Generelt så kan jeg rigtig godt lide Alanna karakteren, fordi hun er godhjertet og en realistisk karakter. Hun følger hendes instinkter og drømme, selvom det bryder med samfundets normer. Derudover er hun realistisk, fordi hun på ingen måde er perfekt og alting er ikke bare nemt og en leg. Alanna kæmper og begår fejl ligesom alle andre mennesker. Det er især hendes stædighed, der til tider får hende i problemer, men har vi ikke alle prøvet det? – Jeg ved i hvert fald, at jeg selv har prøvet at være lidt for stædig i bestemte situationer, og det har ikke haft de mest heldige udfald.

Jeg kan godt lide at karakterne udvikler sig, og at man tydeligt kan mærke, at de er blevet ældre, især set i forhold til det her med at drengene og piger ikke længere kun ser hinanden som venner. Denne udvikling synes jeg er meget interessant, og jeg ser frem til at finde ud af mere omkring de romantiske forhold videre i serien. Det jeg godt kan lide ved den type romantik, som Tamora Pierce har valgt at fremhæve i denne serie er, at det er en romantik, der har udviklet sig. Det vil sige, at det ikke er kærlighed ved første blik.

“Sommetider er jeg hans bedste ven i hele verden. Og til andre tider opfører han sig som om jeg var giftig.” (s. 11)

Derudover så er slutningen meget spændende, og jeg glæder mig meget til at finde ud af, hvad der sker for Alanna og hendes venner fra det punkt. Hvilke eventyrer hun kommer ud på.
Nu vil jeg ikke fortælle dig, hvad der sker i slutningen, fordi det er en spoiler, men hvis du gerne vil have, at jeg uddyber min kommentar, så er du velkommen til at skrive til min mail: rejsenilitteraturen@gmail.com eller på de sociale medier.

Alt i alt er det en bog og en serie, der er en god læseoplevelse. Det kan godt være, at fortællingen og selve opbygningen virker meget traditionel, men jeg synes, at der er et eller andet over den, som fungerer, og som jeg bare må have mere af.

Har du nogensinde læst Løvindens sang serien? – hvis ja, så må du gerne skrive en kommentar og dele din mening herunder.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.