Litterære arrangementer

Fantasyfestivalen i Esbjerg (2018)

I sidste weekend, d. 15.-16. september, var jeg til Fantasyfestival i Esbjerg. Det var anden gang, jeg var med, men min oplevelse var meget anderledes end sidste år.

Jeg oplevede nemlig festivalen fra en anden side i år, fordi jeg er i praktik ved forlaget DreamLitt og de havde en stand på fantasyfestivalen, og der fik de to praktikanter, inklusiv mig, lov til at komme med og stå ved deres stand. Det var meget sjovt, at jeg lige pludselig skulle være en del af arrangementet og sælge bøger, frem for at være en af de mange besøgende, der kommer på festivalen.
Generelt var det især lørdag, vi havde mest travlt og bogsalget steg i vejret. Det skyldes også, at der var flest besøgende om lørdagen, frem for søndag. Det kan jeg dog godt forstå, fordi hvis man først kommer søndag, så kan man komme ud for, at der er bestemte bøger, som er udsolgt.

Til trods for at jeg stod på DreamLitts stand og skulle fungere som sælger, så kunne jeg ikke dy mig, fordi jeg var jo omgivet af bøger i hele to dage. Så jeg fik købt tre bøger. Jeg købte Pernille Neergårds debutroman ”Opvågningen” (Verdensherrerne #1) og Marie-Louise Rønnings fantasy serie ”Skaberens Våben”, hvor der indtil videre er udgivet 2 bøger ”Tusmørkebørn” og ”Mørkets sangfugl”. Jeg havde haft kig på andre bøger også, men især ”Opvågningen” havde jeg kigget længe på, fordi den har en interessant bagsidetekst, og fordi har så smukt et omslag. Jeg ved godt, at man ikke må dømme en bog på omslaget, men come on, den er da mega flot! ?. Derudover så var det en af de mange udgivelser hos DreamLitt, der kom i løbet af september.

Da jeg efter mange timers fristelser og overvejelse, så skyndte jeg mig at svinge kreditkortet, fordi til sidst kunne jeg ikke helt stå for fristelsen. Som I nok ved, så kan det være meget hårdt at være bogelsker, fordi der er så mange bøger, som man gerne vil købe, men man har for lidt penge på kontoen. Det kender jeg i hvert fald selv, og da jeg stod på DreamLitts stand, så var der også flere af de besøgende, der stod i samme dilemma. Fordi de havde kun råd til at bruge et bestemt beløb, men de havde rigtig mange bøger på deres liste, som de gerne ville købe.

Personligt så var jeg stolt over, at jeg kunne holde mig fra at købe flere, og jeg må indrømme, at jeg var meget tæt på at købe en af de tryllestave der er herunder og en Funko Pop figur, men min konto og fornuft sagde dog ”nej” og så måtte jeg jo hellere prøve at styre mig lidt, selvom det var svært ?

Min stolthed varede hele vejen hjem, men så hilste jeg på min kæreste og han kiggede på min pose med de tre bøger og rystede blot på hovedet, og sagde ”Flere bøger”. Jeg nikkede lige så stille og viste ham, at jeg havde fået alle tre signeret, og så synes han, at det egentlig var et ok køb. Til min kærestes forsvar, så er jeg typen der elsker bøger, og han er min modsætning lige set i forhold til den slags, så derfor synes han jo at jeg har for mange bøger, hvor jeg mener, at man aldrig kan få FOR mange bøger. Så måske var det hans stemme jeg havde i baghovedet, da jeg valgte ikke at købe mere, men hvem ved…

Generelt så synes jeg, at det var lidt sværere at stå for fristelserne i år, frem for sidste år. Dette skyldes, at festivalen var blevet en anelse større, og fordi messepriserne ved nogle af standene var særdeles gode i år.  Jeg synes især, at DreamLitt og Facet var nogle af dem, der havde rigtig gode mængderabatter, men så havde man jo et problem, hvis man også gerne ville købe nogle bøger ved andre stande, og ikke havde nok penge.

Alt i alt synes jeg, at fantasyfestivalen forløb rigtig godt i år, og det var sjovt at være på den anden side af standene. Især fordi jeg lærte forfattere, arrangører, bogbloggere og stand passere/forlag bedre at kende. Uanset hvad så ser jeg frem til at komme tilbage igen næste år, hvor mit mål er, at jeg godt vil til nogle foredrag hos forfatterne og få sparet flere penge op, så jeg kan købe lidt mere, men det må du ikke sige til min kæreste.

God weekend derude 🙂

Hvordan var din oplevelse af fantasyfestivalen? – kunne du hellere ikke lade vær med at købe lidt bøger med hjem?

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.