Boganmeldelse

Snesøsteren – Maja Lunde

Titel: Snesøsteren. Forfatter: Maja Lunde. Illustrator: Lisa Aisato Forlag: Turbine. 
Udgivelsesår: 2018. Sprog: dansk. Sider: 192.

Bagsidetekst: Juleaften nærmer sig, og selvom Julian normalt elsker den særlige dag, som faktisk også er hans fødselsdag, føles alting i år helt forkert. Hele familien sørger stadig over tabet på Julians søster, Juni, og det er som om, julen er aflyst. En dag møder Julian dog den livsglade pige, Hedvig, som bringer et pust af varm kakao og brunkager med sig. Men der er noget mystisk ved Hedvig og hendes hus, og hvem er den gamle, mærkelige mand, som hele tiden dukker op?

Udklip5

Snesøsteren er en anmelderrost julekalenderbog, der har været meget populær i Norge. Den norske begejstring kan jeg godt følge, da Snesøsteren er en smuk julebog, som rammer lige i hjertet.

Da jeg var færdig med at læse den, følte jeg mig helt fortryllet, og jeg var på ingen måde i tvivl om, at det er en bog, som jeg vil læse igen i løbet af december næste år.

Det er som nævnt en julekaldenderbog, hvilket betyder, at den er opdelt i 24 kapitler, så man kan læse ét kapitel hver dag i december. Jeg må dog indrømme, at jeg synes, det var svært ikke at læse videre. For jeg ville så gerne vide, hvad der kom til at ske videre i fortællingen.

SONY DSC

Bogens opbygning, det letlæselige sprog og de smukke illustrationer gør, at det er en fin julebog til højtlæsning. Det er dog ikke en bog, for de helt små, men nærmere de 8-10 årige, da det er en bog, der ligesom Charles Dickens’ A Christmas Carol berører nogle alvorlige emner. Den handler nemlig meget om sorg og savn, hvilket er noget, der bliver stærkere for mange familier i julen, hvor man kan mærke kærligheden og savnet efter de mennesker, der ikke længere kan være med til at danse rundt om juletræet.

SONY DSC

Alt i alt er det en rørende julefortælling, som jeg varmt kan anbefale, at man hygger sig med i løbet af december. Personligt kom jeg meget i julestemning og blev rørt 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.