Boganmeldelse

Jagten på Julemandens latter – Kenneth Bøgh Andersen

Titel: Jagten på Julemandens latter. Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen. 
Forlag: Høst og Søn. Udgivelsesår: 2018. Sprog: dansk. Sider: 92.

Bagsidetekst: Der er kun nogle få timer tilbage før juleaften, da en katastrofe udspiller sig i Julemandens Værksted.
Hvordan kan det blive ordentlig jul, hvis Julemanden ikke længere kan sige “ho ho ho” og dele sin juleglæde med verdens børn?
De to venner, nisserne Skjalte og Loppe, beslutter sig for at løse mysteriet om Julemandens forsvundne latter. Forhåbentligt kan de ved at lege detektiver finde frem til årsagen og hjælpe Julemanden med at le igen.

Udklip4

Jeg ved godt, at vi er hoppet ind i det nye år, og nisserne bør lægges væk, men jeg læste denne fine julebog, Jagten på Julemandens latter, i løbet af december, og grundet travlhed er der først kommet en anmeldelse op i dag.

Generelt synes jeg, at plottet var godt. Jeg kom helt i julestemning samtidig med, at der er detektiv- og krimielementer blandet ind. Jeg synes, det var meget klassisk, men på en god og hyggelig måde.

SONY DSC

Jeg vidste dog ikke, da jeg gik i gang med bogen, at den var en fortsættelse til en anden julebog af samme forfatter, kaldet Juleønsket. Det er heldigvis en selvstændig fortsættelse, hvilket betyder, at den sagtens kunne læses uden at have læst den anden. Jeg synes dog, at jeg manglede en forklaring på, hvem karaktererne, i begyndelsen af fortællingen, var, fordi jeg følte lidt, at det lå i undertonen, at man som læser allerede burde kende til karaktererne Loppe og Skjalte. Så jeg gættede på, at de nok også optræder i Juleønsket.

SONY DSC

Sprogligt synes jeg, at den var letlæselig, og sammen med de fine illustrationer, kan den sagtens fungerer som en højtlæsningsbog. Det er i hvert fald en bog, som jeg gerne selv vil læse højt for mine fremtidige børn i løbet af december.
Dette betyder dog ikke, at bogen “kun” er for børn, fordi den berører nogle tematikker og budskaber, som voksne også kan lærer noget af. Heriblandt: kærlighed, misforståelser, tilgivelse og venskab. Særligt budskaberne om, at man skal huske at lytte til hinanden, man skal kunne tilgive andre og ikke mindst have forståelse for hinanden.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.