Boganmeldelse

Arlo Finch i flammernes dal (Arlo Finch #1) – John August

Titel: Arlo Finch i flammernes dal (Arlo Finch #1). Forfatter: John August. 
Forlag: Alvilda. Udgivelsesår: 2018. Sprog: dansk. Sider: 269.

Bagsidetekst: Arlo Finch troede, at man som ranger skulle lære at binde knob, lave ild uden tændstikker og klare sig i den vilde natur. Men da han flytter til en lille, vejrbidt by i det fjerneste hjørne af Colorado sammen med sin mor og sin søster, opdager han, at hvor meget han tog fejl. Hans nye venner, Indra og Wu, lærer ham hurtigt det mest basale – at lave tordenklap, fingerlys og at finde overnaturlige dyr. Men han får snart brug for at lære mere, for i de mystiske skove og mægtige bjerge, der omkranser byen, findes en skjult verden, som rykker tættere og tættere på. Og det er slet ikke tilfældigt, at mørket række ud efter netop Arlo Finch …

Udklip5

Arlo Finch i flammernes dal er første bind i en triologi om Arlo Finch. Forfatteren John August er hovedsageligt kendt som manuskriptforfatter på mange af Tim Burtons film. Jeg vil dog mene, at efter jeg har læst hans debutroman, så kan han så sandelig også skrive bøger.
Jeg synes dog også, ved min læsning, at jeg kunne fornemme hans baggrund, fordi han er rigtig god til at skrive billedligt, og det virkede som om, der kørte en film oppe i hoved på mig, imens jeg læste bogen.

Overordnet set så tror jeg, at det er en bog, der kan beskrives bedst med ordene: mystisk og overnaturlig, men samtidig med er den også spændende og sjov. Den har virkelig været en fornøjelse at læse, og jeg kan varmt anbefale den 🙂

De mange aktion og spændingscener giver fortællingen et godt flow, så den hverken bliver for kedelig eller for forvirrende. Jeg kan så også relatere lidt til bogen, da jeg selv har været spejder, men at være ranger, som Arlo Finch, er nu noget helt andet 😉

Karaktermæssigt er bogen utrolig god. Jeg kan godt lide, at den ikke kører fuldt og fast på arketyper, men den får karaktererne til at fremstå mere menneskelige og med flere end én egenskab. Det jeg mener er, at der ikke er et direkte skel mellem god og ond, og Arlo Finch er ikke beskrevet som en stor stærk helt, der kan klare det hele – han er trods alt en 12-årig dreng, og det er helt i orden og menneskeligt, at han til tider er bange.
Nogle gange synes jeg dog, at han vidste ting, som ikke helt passede til hans alder, men på samme tid, så synes jeg, at det indikerede, at han udviklede sig som karakter.

Alt i alt så synes jeg, at Arlo Finch i flammernes dal er en helt fantastisk fortælling, der kan læses af både børn (10-12 år), teenagere og voksne. Jeg kan garantere, at du sammen med Arlo Finch vil komme ud på et vildt eventyr, som du ikke har lyst til skal slutte.

Jeg glæder mig i hvert fald meget til, at følge Arlo Finch på hans næste eventyr, fordi den første bog ligger op til mange gode og spændende ting. Da jeg var færdig med at læse den, sad jeg med en følelse af, at jeg havde mange ubesvarede spørgsmål, som jeg gerne ville finde svar på – så jeg ser meget frem til, at anden bog i serien udkommer i efteråret 2019 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.