Boganmeldelse,  Dystopi

De Rullende Byer (Mortal Engines #1) – Philip Reeve

Titel: De Rullende Byer (Mortal Engines #1). Forfatter: Philip Reeve. 
Forlag: Alvilda. Udgivelsesår: 2018. Sprog: dansk. Sider: 294.

Bagsidetekst: London har længe gemt sig for de større, hurtigere og mere sultne rullende byer. Men nu er det tid til at komme ud i lyset igen og finde nye, svagere byer at jage og fortære.

Under en hektisk jagt på en mindre by bliver Tom Natsworthy kastet ned fra Londons gigantiske stålkonstruktion. Sammen med Hester Shaw – en pige med et morderisk temperament og ar på både krop og sjæl – må han nu kæmpe for at komme tilbage til byen. Det bliver en skæbnesvanger rejse, og Tom erfarer snart, at det ikke er helt ligetil at skelne ven fra fjende …

Udklip4

Mortal Engines – De Rullende Byer er den første bog i Mortal Engines-serien.
Da jeg gik i gang med bogen, var jeg meget forvirret, men da jeg kom nogle kapitler ind i den, forstod jeg mere og mere.

Især worldbuildingen er helt fantastisk og gennemført. Det er en fremtidig setting, hvor byer er blevet mobile, og de ruller rundt på resterne af jorden efter en voldsom verdenskrig. De store byer jagter og fortager de mindre og langsommere byer. Det er nærmest en dyrisk kamp for overlevelse, der udspilles.

Det er på den rullende by, London, at vi møder mange af de karakterer som man følger i løbet af fortællingen heribland: Tom Natsworthy, Hester Shaw, Thaddeus Valentine og Katherine Valentine. Det er dog Tom og Hester, som vi følger mest, selvom historien er bygget op af forskellige synsvinkler, hvilket fungerer rigtig godt. Tom og Hester er karakterer, der er meget forskellige, når vi møder dem, nærmest modsætninger. Jeg synes Tom er meget naiv, men med tiden får han øjnene op for, hvordan tingene virkelig er. Hvad angår Hester, hende havde jeg lidt blandede meninger om, for på den ene side kan jeg godt lide hende, set i forhold til hendes mange kække bemærkninger, og på den anden kunne jeg ikke, fordi hun var lidt for forblindet af hævn. Hun er dog en virkelig godtskrevet karakter, og hun giver noget interessant til fortællingen.
Jeg synes, alle karakterer er gennemførte og har deres egen personlighed og holdning. De udvikler sig også alle sammen gennem fortællingen, hvilket er virkelig flot lavet. Min yndlings karakter er dog Anna Fang, som er en karakter Tom og Hester møder senere på deres eventyr (så har jeg ikke sagt for meget 😉 )

Det er ved at tage med dem på dette eventyr og karakterernes rejse, at de (især Tom) lærer, verden er mere dystopisk (dårligt sted) end utopisk (godt sted). Det vi, som læser, lærer af det er, at hvis man bare ser tingene fra en anden vinkel, så kan man muligvis se sandheden og tingene i det rette lys.

Alt i alt er det en fortælling, som jeg vil anbefale læsere, der godt kan lide eventyr, kærlighed og spænding. Der er nemlig mange intense scener og twist, som virkelig gav mig lyst til at åbne næste bog i serien, hvilket også er noget, som jeg ser frem til.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.