Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Lokes List (Midgårds beskyttere #2) – T. R. Bisgaard

Titel: Lokes List (Midgårds beskyttere #2). Forfatter: T. R. Bisgaard. 
Forlag: Calibat. Udgivelsesår: 2018. Sprog: dansk. Sider: 181.

Bagsidetekst: Astrids hånd skælvede, mens hun holdt fast om øksen. Hun havde ingen idé om, hvordan hun skulle bruge den til at forsvare sig med, hvis hun blev angrebet. Midt i virvaret af mennesker så Astrid en mand, der ikke kæmpede mod nogen. I stedet stirrede han direkte mod hende. Hans blik sendte kuldegysninger igennem hele hendes krop. Det var ikke en viking. Det var Loke.

Første del af Astrid og Eriks rejse er klaret, men de har endnu ikke løst deres opgave. Forude venter mange farer, inden de kan nå frem til de to konger med beskeden om, at de er blevet narret til at gå i krig. Og værst af alt, så er Loke lige i hælene på dem.
Tag med på en rejse tilbage til fortiden, hvor to børn fra nutiden skal overvinde sig selv for at kunne overvinde forhindringerne, der venter forude. Det bliver alt andet end nemt.

Udklip3

Lokes List er andet bind i serien om Midgårds beskyttere. Hvis du gerne vil læse min anmeldelse af første bind, så kan du tykke her.

Det er tydeligt at se, der er sket en udvikling fra den første bog i serien, og jeg må ærligt indrømme, at hvis jeg brugte halve stjerner i bedømmelsen, så havde den fået 3½, fordi den er på mange måder bedre end etteren.

Nogle af de ting, som jeg synes er blevet meget bedre er sproget og de mange informationer. Der er kommet meget mere balance imellem handlingen og forfatterens research. De to ting har gjort, at jeg havde meget nemmere ved at leve mig ind i fortællingen og forestille mig diverse ting.

Plotsmæssigt er det en meget klassisk plotstruktur, hvor der stadig er spændingsfyldte scener. Jeg synes dog stadig, at det nogle gange er scener, hvor Astrid og Erik kommer lidt for nemt ud af en problematisk situation. Dette er naturligvis smag og behag.

Til gengæld så er der karaktermæssigt også sket nogle forandringer, og jeg kan godt fornemme, at det er andet bind i serien, fordi de tre følgesvende Astrid, Erik og Tord er blevet nære venner. Derudover så udvikler de sig alle sammen i løbet af fortællingen, og det er personligt noget, som jeg synes er vigtigt i en god bog 😉

Der er dog stadig mange bikarakterer ligesom i bog 1, som kort bliver introduceret, og så kommer de ikke mere i bogen. Jeg havde til sidst svært ved at holde styr på dem alle sammen.

Alt i alt så synes jeg, at man kan fornemme T. R. Bisgaard har udviklet sig som forfatter både sprogligt og handlingsmæssigt. Det er en serie, som jeg glæder mig til at følge videre.

  • Tak til forfatter T. R. Bisgaard og forlaget Calibat for anmeldereksemplaret.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.