Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Cyprianus: Heksens bog (Mysterier på Hvidegaard #1) – J. L. Stricker

Titel: Cyprianus: Heksens bog (Mysterier på Hvidegaard #1). Forfatter: J. L. Stricker. 
Forlag: Den Grønne Drage. Udgivelsesår: 2018. Sprog: dansk. Sider: 224.

Bagsidetekst: “Fra alle sider kom store røde ræve luskende frem fra skoven. De stirrede stift på børnene, mens de langsomt krøb tættere på. Med et uhyggeligt skrig angreb den første”

Silje, Peter og Markus kommer på sporet af en gammel heksebog, som blev skjult for mange år siden. Men andre er også interesserede i bogen, og snart begynder mystiske ting at ske. 
Hvad er det for et par store harer, der følger efter børnene overalt? Hvorfor bliver al mælken på egnen sur, og hvorfor opfører dyrene sig pludselig så underligt?
Helt uden at vide det kommer de til at vække noget, der har sovet i meget lang tid. 

Udklip3

Cyprianus: Heksens bog er første bind i “Mysterier på Hvidegaard”. Det er et anmeldereksemplar, som jeg selv har efterspurgt ved forlaget, fordi jeg elsker mysterier og gåder, så jeg blev bestemt ikke skuffet.

Som læser kom jeg ud på en spændende jagt og kamp for at finde Cyprianus, som er heksens bog. Det er et eventyr, der hovedsageligt starter som en form for skattejagt, men så snart Silje, Peter og Markus får nogle fjender, så bliver tingene mere mystiske og spændende. Jeg tror også, at det var det, der gjorde, at bogen mindede mig om filmen: “Tempelriddernes skat“.

Gennem fortællingen er der nogle forklaringer og historiske ting, som jeg synes var velskrevet og balanceret, fordi jeg kedet mig ikke, nærmere det omvendte, da jeg kun blev mere nysgerrig.

Sprogligt synes jeg, den er letlæselig, men ikke i sådan en grad, at det bliver kedeligt for mig, som nok er lidt ældre end målgruppen 😉
Forfatter J. L. Stricker har også inddraget latin, runer og gotisk skrift, hvilket for mig virkede rigtig godt, da det virkelig fik mig til at leve mig ind i mysteriet og gåderne.

SONY DSC

En anden ting der virkelig fik mig til at leve ind i fortællingen var Markus’ notesbog, som er en bog, der er udarbejdet af forfatter J. L. Stricker. Det var en bog, der fulgte med anmeldereksemplaret, og det var jeg rigtigt glad for, fordi den gav en ekstra dimension til min læsning. Notesbogen er fyldt med noter, billeder, postkort og meget andet, som er noter, Markus har foretaget under deres jagt på Cyprianus: Heksens bog. Det var rigtig hyggeligt at læse hans noter om myter, hekse og forklaring på runerne. Det er en sjov og fin detalje, der giver den nysgerrige læser et større indblik i Silje, Peter og Markus’ research undervejs i fortællingen.

Plotmæssigt hænger fortællingen rigtig fint sammen, der er dog ét sted, hvor jeg blev lidt øv. Fordi s. 86 taler de om, at Silje og Peters forældres gård er i karantæne, da mælken er sur, men de tre venner sidder og drikker mælk til deres mad, imens de snakker om det. For mig virkede det meget mærkeligt, og det kunne være fanget i redigeringen.

Alt i alt er Cyprianus: Heksens bog en rigtig god bog, som levede op til mine forventninger om mystik og gåder. Jeg ser frem til at finde ud af, hvad der skal ske i den næste bog i serien.

  • Tak til forfatter J. L. Stricker og Forlaget Den Grønne Drage for anmeldereksemplaret.

Follow my blog with Bloglovin

En kommentar

  • Vicki M. Thomsen

    Bare lige en kommentar – Silje og Peters mor fortæller, at køernes mælk er sur , men kun siden i går aftes. Så hvis de har haft mælken stående i køleskabet eller fået mælk fra en anden gård, så kan den mælk de drikker godt være ældre end 24 timer. Det meste mælk kan holde sig åbent i køleskabet 4-5 dage.

    Men ellers er din anmeldelse rigtig god – jeg er enig med dig i mange af dine betragtninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.