Oplevelser

Dronning Dorothea Teatret – Alle sømænd er glade for piger

Udklip5

Jeg var så heldig, at jeg blev inviteret til præmieren på Dronning Dorothea Teatrets forårsforestilling Alle sømænd er glade for piger. Det er et stykke, der er skrevet og instrueret af Marco Goth Thorsen, som også selv medvirker i stykket.

Alle sømænd er glade for piger er en musical og en folkekomedie, der tager os tilbage til 50’erne og 60’erne, men med et moderne twist. På scenen blev der udspillet en kærlighedshistorie kombineret med humor, liveband og fantastiske sange, som fik det hele til at gå op i en højere enhed.

56196637_2396417643711088_1120457302810296320_o

Den søde og generte Susanne tager modvilligt med sine veninder Hanne og Birgitte i byen, hvor hun møder Birgittes sømand, Hugo, hans bror Hubert, og den kejtede matros, Alf. Det er efter dette møde at kærlighedsrejsen begynder, både glæden, sorgen og dramaet. Det er denne kærlighedshistorie, der skaber den røde tråd i stykket, men samtidig med er der også en god portion humor i. Heriblandt nøgenhed og sjofel humor, og derfor er det ikke ligefrem en forestilling for børn og sarte sjæle 😉

Foruden det velsammenhængende plot, så var musikken og lyset også med til at sætte stemningen. Der var blandt andet mange klassiske musiknumre, såsom “Martha den prægtige skude” og “Alt, hvad hun ville var, at danse”, som både fik mig til at føle glæde og omsorg. Derudover var der en teknisk ting, som jeg synes var helt genial – ude i selve salen hang, der noget stof, som skulle forestille sejl, under forestillingen blev de inddraget ved, at der blev afspillet sort/hvid film på dem. Det gav en ekstra dimension til stykket, som jeg virkelig godt kunne lide.

De sorte/hvide film og gode klassiske sange gjorde, at jeg nemt kunne se, det var et stykke, der var inspireret af folkekomedierne tilbage i 50’erne og 60’erne, men samtidig med var der også noget modernitet ind over, heriblandt mobiltelefoner, henvisninger til Nik og Jay, samt Den store bagedyst. Til at starte med synes jeg, at dette moderne twist ødelagde noget ved min oplevelse, fordi alt andet, såsom de sort/hvide film og skuespillernes kostumer emmede af 50’erne og 60’erne, og derfor var jeg også i tvivl om min bedømmelse, men jeg endte med at se det moderne som en kontrast til det gamle og det fik stykket til at komme på et helt nyt niveau, hvor både unge og gamle kan leve sig ind i det. Derudover er det et bevis på, at kærlighed aldrig ruster.

55704780_2400669499952569_7522458176097091584_o

Alt i alt er Alle sømænd er glade for piger et flot sammensat stykke, der er både underholdene og rørende. Derudover synes jeg, at det er skuespil og sang i topklasse, så det er ikke sidste gang, at jeg tager ind og ser et teaterstykke ved Dronning Dorothea Teatret i Kolding.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.