Litterære arrangementer

Fantasyfestivalen 2019

  • Indgangsbillet er sponsoreret af Fantasyfestivalen.

Jeg har i år været på Fantasyfestivalen i Esbjerg for tredje gang. Hver gang har der været noget anderledes og en af de ting, der var nye for mig denne gang var, at jeg fik sponsoreret indgangsbilletten. Derudover var det også første gang, at jeg deltog begge dage (lørdag d. 14. september og søndag d. 15. september), og det er ikke sidste gang, at jeg gør det! 🙂

Lørdag

Igen i år tog jeg til Fantasyfestivalen med en veninde, og hun var så sød at køre, så vi ikke var afhængige af offentlig transport.
Den første dag gik meget ud på at finde hotellet, og siden vejret var godt, var vi meget ude på markedspladsen. Vi kan begge to godt lide det fine håndværk og i år kunne jeg ikke stå for de fine tinnøgler, så jeg købte en som jeg gerne vil have i en halskæde. Derudover skulle vi traditionen tro holde en ugle, og i år havde vi muligheden for at holde en pr. dag.

Men vi kunne jo ikke bruge hele dagen udenfor, så sent henne på dagen var vi inde og høre forfatterinde Lene Dybdahl fortælle om, hvordan man skriver en episk fantasy og/eller fantasyserie. Hun fortalte især om, hvordan det er vigtigt at skabe et overblik over de forskellige plottråde igennem bøgerne, samt bevare læserens interesse.

Søndag

Søndag morgen inviterede Fantasyfestivalen til Bloggerevent med Julie M. Day og Mikkel Wendelboe.  Dette havde jeg tilmeldt mig på forhånd, og jeg havde set virkelig meget frem til det, men af forskellige årsager kom jeg ikke til det alligevel. Det er jeg rigtig ærlig over, fordi jeg er sikker på, at det kunne have været sjovt at møde andre bloggere og høre om deres erfaringer, samt skabe et netværk på den måde. Så jeg håber, at det er noget, jeg kan komme til at deltage i til næste år.

I stedet startede vi dagen med at høre Mette Finderups foredrag, “Om at skrive”, hvilket var virkelig spændende og lærerigt, da jeg selv godt kan lide at skrive diverse historier. Det var især godt, at hun tog imod lytternes spørgsmål, hvorefter hun forsøgte at besvare dem, men både generelt og ud fra hendes egne erfaringer, som forfatter.
Jeg kunne virkelig godt lide Mette Finderups foredrag, og jeg synes hun var meget inspirerende. Jeg har også skrevet nogle af hendes bøger på min TBR (To Be Read) liste.

Dernæst gik dagen med at undersøge standene indenfor nærmere. Generelt var jeg glad for, at der var blevet åbnet mere op i området indenfor, så man kunne komme hele vejen rundt på biblioteket. Derudover kunne man tydeligt mærke, at Fantasyfestivalen vokser år for år, hvilket er helt fantastisk!
Derudover fik jeg hentet mine anmeldereksemplarer af Under Huden del 1 og 2, på Ulven og Uglens stand, hvor forfatterinden Pernille L. Stenby var så sød at tilbyde at skrive i dem med det samme 🙂

Det sidste foredrag vi tog til, var med Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker, som vi havde købt en ekstra billet til. De fortalte om deres nyeste udgivelse “GRIMM”, som indeholder 10 af Brødrene Grimms eventyr, der er blevet genfortalt, så de originale fortællinger og det grumme træder mere frem. Mange af de ting, som de fortalte, kunne min veninde og jeg nikke genkendende til, da vi netop har haft om Brødrene Grimms eventyr på studiet, og det var bestemt ikke de børnevenlige versioner. For eksempel er Askepot overhovedet ikke som Disney versionen, da stedsøstrene skærer både tær og en hæl af for at passe skoen.
“GRIMM” blev overraskende nok den eneste bog, som jeg købte på messen, og efter foredraget fik jeg både Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker til at signere den 😉

Jeg synes der har været mange foredrag på programmet, og til en anden gang tror jeg, at jeg bliver nødt til at planlægge mit ophold lidt mere, hvis jeg vil til flere foredrag eller bogreleases, men for denne gang synes jeg, at det var helt fint, at vi var til tre i det hele 🙂

Min veninde og jeg afsluttede dagen ved at spille brætspil, indtil Fantasyfestivalen stoppede for i år.
Det har som altid været en utrolig hyggelig og lærerig festival. Så endnu engang tak, fordi jeg fik muligheden for at deltage – jeg håber, at vi ses igen til næste år 😉

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.