Læseliste

Mine yndlings julebøger

1. advent lancerede jeg en konkurrence, hvor jeg spurgte til jeres yndlings julebøger. Derfor synes jeg kun, at det er passende, at jeg fortæller jer lidt om, hvilke julebøger der betyder noget særligt for mig.

H. C. Andersens eventyr

I julemåneden er H. C. Andersens Grantræet, Snedronningen og Den lille pige med svovlstikkerne tre eventyr, der står mig meget nær. Selvfølgelig holder jeg af alle H. C. Andersens eventyr, men lige præcis de tre jeg har nævnt her, synes jeg er noget helt særligt, når vi nærmer os jul.  

A Christmas Carol af Charles Dickens

En bog som jeg skal læse hvert år i december, er A Christmas Carol eller Et juleeventyr, som den hedder på dansk. Det er en fortælling, der blev skrevet tilbage i 1843 af Charles Dickens. Siden da er den blevet filmatiseret og genfortalt på mange forskellige måder.
Den handler om en forretningsmand ved navn Ebenezer Scrooge, som anser julen for at være noget pjat, og det eneste han vil i livet er at tjene flere penge. En nat får han besøg af et spøgelse, sin døde kompagnon, som advarer ham om, at han bør ændre sit syn på livet og at han vil få besøg af tre ånder: fortidens, nutidens og fremtidens juleånd. De giver læseren en dybere forståelse for, hvorfor Scrooge er som han er, og rejsen sammen med ånderne bliver et vendepunkt i hans liv.

For mig er det en klassiker, der i sandhed viser julens ånd og viser, at man altid bør have juleglæden i hjertet.  

Peters Jul af Johan Krohn

For mange af dem, der deltog i konkurrencen, var Peters Jul yndlings julebogen. Det er den også for mig, fordi det er en klassiker og en bardomsfortælling, der fortæller essensen af den danske jul.

Fortællingen blev udgivet for første gang i 1866, og omhandler drengen Peter, der kommer fra et velstillet hjem. Vi følger ham og hans familie hele vejen gennem optakten til julen, over juleaften, nytårsaften og helt til hellige tre konger, hvor julen er ovre og det visne juletræ køres væk. Det er en julebog, der har levet videre gennem mange generationer.

Snesøsteren af Maja Lunde

Dette er en julebog, der udkom sidste år, og jeg var en af de heldige, der fik tilsendt et anmeldereksemplar. Det var en fortælling, der ramte mig lige i hjertet, og derfor synes jeg, at det er på sin plads, at den også kommer med på denne liste.

Den indeholder en rørende julefortælling, der er fortalt i 24 kapitler, der er fyldt med magisk julestemning og smukke illustrationer. Fortællingen handler om at juleaften nærmer sig, og det er en tid som Julian ser frem til, men tingene er ikke helt som de plejer at være. For hele familien sørger stadig over tabet af Julians søster, Juni, og det er som om, julen er aflyst. En dag møder Julian dog den livsglade pige, Hedvig.

Det er en bevægende julehistorie om venskab, familie, sorg og julestemning, som jeg varmt kan anbefale.

How the Grinch Stole Christmas af Dr. Seuss

 Dette er en fortælling, som jeg i mange år har set som film, men for nogle år siden fandt jeg ud af, at den var baseret på en bog. En børnebog skrevet af Dr. Seuss, der ligesom filmen handler om næstekærlighed og tilgivelse. Dr. Seuss har skrevet og illustreret mange børnebøger gennem tiden, men denne hører især julen til. Det er en fortælling, som både børn og voksne kan lære noget af.

Der findes selvfølgelig rigtig mange julebøger, men de 5 bøger, som jeg har nævnt herover har en helt bestemt betydning for mig. Du er naturligvis velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvor du blandt andet gerne må fortælle, hvilken julebog, der er din yndlings, og hvorfor den har så stor betydning for dig 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.