Boganmeldelse

De små i Zoo – Jonatan Tylsgaard Larsen

Titel: De små i Zoo. Forfatter: Jonatan Tylsgaard Larsen (illustreret af Camilla Engrob). 
Forlag: Byens forlag. Udgivelsesår: 2018. Sprog: dansk. Sider: 40.

Bagsidetekst: Kan Myrefranz få sit folk til at slutte fred med de store dyr i Zoo? Bliver Regnbueedderkoppen opdaget, når gæsterne kun vil se de store og flotte dyr? Finder Snesommerfuglen nogensinde et sted at høre til? Vil det lykkes Tandmusen at bevise, den er sejere end geparden? Og kan Havduen vise sit værd over for søløverne?

De små i Zoo er fem korte og illustrerede fortællinger for børn om de mere oversete dyr i zoologisk have. De fem fortællinger handler om fem forskellige dyr: Myrefranz, Regnbueedderkoppen, Sne-sommerfuglen, Tandmusen og havduen.

Indholdsmæssigt blev de fem fortællinger meget ens, og nu ved jeg godt, at jeg overhovedet ikke er målgruppen, men efter de første to fortællinger blev det lidt kedeligt, fordi det næsten er det samme, der sker i hver fortælling. Til gengæld kunne jeg godt lide, at der var fokus på venskab, og at det er okay at være anderledes end alle andre. Det kan være at børn vil finde det mere interessant, men sådan havde jeg det. Det vil sige, at teksten er jeg ikke så imponeret over, men illustrationsmæssigt synes jeg, at de er rigtig fine og hyggelige.  

Bogen egner sig til de lidt mindre børn, eventuelt som højtlæsning eller som en bog, man kan læse i det tidlige skoleforløb.

Generelt er det en børnebog, der har et rigtig fint potentiale, og som har fokus på nogle væsentlige og vigtige emner, såsom venskab og om at være sig selv i en verden, hvor man mange gange bliver sat i kasser og defineret ud fra forskellige normer. Derudover kan jeg også godt lide, at man skal huske de små, som ikke altid er i rampelyset i zoologiskhave og huske på, at der er dyr og mennesker alle steder rundt om en, som er spændende og noget for sig selv.  

  • Tak til Byens forlag for anmeldereksemplaret.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.