Boganmeldelse

Vitus og den vrisne vabel – Helle Elisabeth Julin

Titel: Vitus og den vrisne vabel. Forfatter: Helle Elisabeth Julin (illustreret af Marie Bonnesen). Forlag: Silverbell Books. Udgivelsesår: 2018. Sprog: dansk. Sider: 109.

Bagsidetekst: Vitus drømmer om at kunne flyve, ligesom fugle kan. I virkeligheden er han bedre til at være uheldig. Men en morgen vågner han med en kæmpe vabel, som lokker ham med på det mest utrolige eventyr. Her opadager Vitus, at når det virkelig gælder, så kan han meget, meget mere end man tror. Måske endda flyve…

Vitus og den vrisne vabel handler om drengen Vitus, der kommer på et fantastisk eventyr. Den ene dag har han en helt almindelig og træls dag, hvor han træder i en hundelort med sine nye hvide sko og vågner op med en vabel. Det hele er øv lige indtil der, hvor vablen taler til ham. Fra dette øjeblik kommer Vitus ud på et vildt eventyr, hvor der sker noget uventet og utroligt. Han møder en talende hund, han rejser til jordens indre i munden på en hval og møder verdens ondeste mand i verden. Det er en helt fantastisk rejse, men personligt synes jeg dog, at Vitus til tider kom lidt for nemt igennem de hårde tider på hans eventyr. Han mødte modstand og lavede fejl, men det var som om tingene hurtigt vendte til Vitus’ fordel igen. Det kan skyldes, at bogen er en børnebog for 6-11-årige, men jeg synes Vitus godt måtte have haft det lidt hårde.
Til gengæld kunne jeg godt lide, at Vitus ikke kun lærer en helt ny verden at kende, men at han også opdager nye sider af sig selv, fordi han finder ud af, at han kan meget mere end han tror. Man kan sige, at det er en fortælling om at se verden på en anderledes måde, om at bryde ud af sin egen boble af frygt og tilbageholdenhed, samt om at lade fantasien få frit spil.  

Sprogligt er det en børnebog, der indeholder nogle svære ord og udtryk, så det kan være, at bogen egner sig mere til højtlæsning frem for selvstændig læsning, hvilket kan skabe en god dialog mellem børn og voksne.   

Marie Bonnesen, som har illustreret bogen, har virkelig gjort et flot stykke arbejde. Illustrationerne er virkelig smukke og anderledes. De hjælper læseren med at forstå universet, Vitus’ tankegang og fantasien.
Derudover kunne jeg også godt lide at for hvert kapitel skiftede siderne farve. Det gav et anderledes udtryk og en ny oplevelse som læser.

Alt i alt er Vitus og den vrisne vabel en eventyrlig børnebog, der indeholder flotte illustrationer, et godt budskab og fortryllende fantasi 🙂

  • Tak til forlaget Silverbell Books og forfatter Helle Elisabeth Julin for anmeldereksemplaret.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.