Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Devotstjernens Hånd (Djævlepassagen #2) – Karen Inge Nielsen

Titel: Devotstjernens Hånd (Djævlepassagen #2). Forfatter: Karen Inge Nielsen. Forlag: DreamLitt. 
Udgivelsesåret: 2019. Sprog: dansk. Sider: 360.

Bagsidetekst: Månen skinner blegt over Sortedammen, da den nye Stormester træder frem. Som i trance lytter han til Slangens hvislende stemme, mens han stirrer ud over den bølgende tåge, hvor Helvedeshunden langsomt kommer til syne. Inden længe vil Djævlepassagen åbne sig, og Mørkets Herre vil indtage hans krop.

Mørket lukker sig om Marcus og Kira, da Sortedammens tåge indhyller herregården Herstedholm og med ét forandrer alt. Den ruin, lokalbefolkningen mener, Herstedholm er, viser sig for dem i al sit forfald. Selvom stedet er ubeboeligt for mennesker, er det tydeligt, at andre væsner kan skjule sig mellem de gamle mure. Herregårdens historie rummer mange dystre hemmeligheder, der rækker ud af historiens mørke, lige fra troldkvinden Maren og til det sidste århundredes sindssygehospital. Ikke alle fortidens rædsler forbliver glemt i den forbandede nat, som Marcus og Kira må kæmpe sig igennem for at overleve.

Hurtigt går det op for Marcus og Kira, at der er mere på spil end blot at slippe ud af den hjemsøgte herregård. Helvedes dæmoner kradser mod porten til Djævlepassagen, og kun de tre relikvier i Devotstjernens hånd kan forhindre den i at åbne sig
.

Devotstjernens Hånd er anden og sidste bog i serien, Djævlepassagen. Jeg læste første bog i serien sidste år, hvis du gerne vil læse min anmeldelse, så kan du trykke her.

Vinden suser udenfor og regnen slår imod ruden. Et rigtigt efterårsvejr i mørket og tændte stearinlys på bordet, så var stemningen sat og fortsættelsen af Djævlepassagen blev slugt et kapitel efter et andet. Den var spændende helt ind til sidste side! ?

Plotmæssigt er fortællingen bygget op på samme måde som i første bog, hvor man skifter mellem nutiden og fortiden. Skiftet mellem de to tider fungerede dog ikke lige så godt som i første bog, fordi i denne version er der ikke helt det samme flow, og der er mere fokus på fortiden. Dette havde jeg dog ikke det store problem med, da man tydeligt kunne mærke, at Karen Inge Nielsen har lagt mange tanker i siderne om 1600-tallet, og det er også her, mange hemmeligheder kommer frem i lyset. Jeg synes man fik en god forklaring på, hvorfor hændelserne angående djævlepassagen og djævlen forekommer i nutiden.
Foruden dette så er karaktererne i fortiden også flot beskrevet, uden at det var en direkte gentagelse af bog 1, i stedet fik man en dybere indsigt i karaktererne, og det kunne jeg virkelig godt lide.
Til gengæld, så føler jeg, at forfatterens fokus på fortiden har været lidt på bekostning af kapitlerne om nutiden. Først og fremmest fordi kapitlerne og nutiden kun forløber én nat, hvilket gjorde, at nogle ting virkede forhastet, og der manglede lidt mere dybde i karaktererne og beskrivelserne. Til trods for dette, så skete der mange spændende og uhyggelige ting i begge tider, som fik mig til at sidde helt ude på kanten af sofaen, og det gjorde, at jeg ikke kunne slippe bogen igen.  

At følge Marcus’ og Kiras kamp for at komme igennem natten og forsøge at stoppe djævlepassagen var spændende og nervepirrende, og jeg sad flere gange med en knude i maven af nervøsitet for, om de begge ville klare den. Et par detaljer jeg særdeles godt kunne lide ved nutidsdelen, var spændingen ved at følge deres flugt fra djævlehunden og beskrivelsen af, hvordan Herstedsholm pludselig ændrer sig og bliver til et forfaldet og gammelt sted, som er det lokalbefolkningen hele tiden, har set det som.

Sprogligt vil jeg endnu engang rose Karen Inge Nielsen for at lave beskrivelser, der både er livagtige og billedskabende. Hun er ekstremt dygtig med sproget og formår uden problemer at skabe uhyggelige billeder i læserens hoved. 

Alt i alt så er Devotstjernens Hånd, og Djævlepassagen som serie, en god mørk dansk fantasy, som er fyldt med spænding og gys. Det er en serie, som jeg varmt kan anbefale til lidt ældre teenagere 16-19-årige og voksne, som er til djævle, fortidens spøgelser og mystik.     

  • Tak til forlaget DreamLitt og forfatter Karen Inge Nielsen for anmeldereksemplaret.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.