Boganmeldelse

Tæl med Tjugga – Emilie Melgaard Jacobsen

Titel: Tæl med Tjugga. Forfatter: Emilie Melgaard Jacobsen. 
Forlag: Aronsen. Udgivelsesåret: 2019. Sprog: dansk. Sider: 20.

Bagsidetekst: Tjugga gør det hyggeligt at lære tallene 1-10 bedre at kende. En dejlig tællebog fyldt med naturelementer og skønne illustrationer, som du kan gå på opdagelse i sammen med dit barn.

Dette er første gang, at jeg skal anmelde en tællebog, og siden jeg ikke er målgruppen og desværre ikke har nogle børn, som kunne få glæde af den, så synes jeg, at det var lidt svært at give den en bedømmelse. Jeg synes dog, at bogen er rigtig fin og veludført.

I løbet af bogen følger man bjørnen Tjugga, som er ude i naturen for at tælle forskellige ting, heriblandt snegle, blade, mariehøns, sommerfugle og meget mere. Barnet kan derved sammen med Tjugga lære tallene fra 1-10.

Der er to sider pr. tal, hvor det pågældende tal passer sammen med illustrationen, hvor man for eksempel skal tælle 4 mariehøns.
Illustrationerne er rigtig fine, og de har et sødt barnligt udtryk, som jeg tror, vil appellere til de fleste børn.

Det der er ekstra godt ved illustrationerne er, at der er mere end for eksempel mariehøns på billedet, så man kan derved bruge bogen til at lære barnet at tælle andre ting på den samme side, så det bliver en hyggelig aktivitet, der ikke bare kan læres udenad og derefter lægges væk.

Personligt kan jeg godt lide, at der er fokus på naturen og de ting, der findes i naturen, fordi så kan bogen igen bruges til ikke kun at lære børn tallene, men til at pege. Det er en pegebog, tællebog og billedbog i én.

Det naturskønne finder man ikke kun i de fine illustrationer, fordi Tæl med Tjugga er trykt med giftfrie farver på 100% genbrugspap. Det vil sige, at den er produceret på miljøvenlig vis, hvilket er skønt og ikke noget, som jeg har hørt om før.

Alt i alt er Tæl med Tjugga en rigtig fin og sød pegebog, tællebog og billedbog, som jeg er sikker på, at mine fremtidige børn nok skal få glæde af 😉

  • Tak for anmeldereksemplaret til Aronsen og forfatter Emilie Melgaard Jacobsen.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.