Boganmeldelse

Manden der glemte sig selv – K. B. Assenholm

Titel: Manden der glemte sig selv. Forfatter: K.B. Assenholm. 
Forlag: Books on Demand GmbH. Udgivelsesåret: 2019. Sprog: dansk. Sider: 140.

Bagsidetekst: Arne er en ret almindelig mand, og så alligevel ikke. Han har i hvert fald en hobby som de færreste har, og så har han usædvanlig plat humor.

Bogen her starter en sneklædt dag i slutningen af november, hvor Arne skal købe et juletræ. Og den slutter godt en måneds tid senere, hvor han blandt andet har spist et par klejner sammen med sin kone, sat en formentlig skyldig bag tremmer og haft en dag så ubehagelig, at den har prikket til hele hans forestilling om sig selv og sit liv.

Da jeg blev tilbudt anmeldereksemplaret af forfatter K.B. Assenholm, fik jeg at vide, at Manden der glemte sig selv, er en bog, der deler vandene, fordi det er en humoristisk roman, som både er blevet kaldt for ”kanon sjov” og ”irriterende og kedelig”. Dette gjorde mig meget nysgerrig, og jeg takkede derfor ja til anmeldereksemplaret. Jeg må dog indrømme, at jeg nok passer mest til den sidste del, men derfor kan bogen godt falde i andres smag.

Humoren i bogen var ikke lige mig, men jeg synes ikke bogen fortjener kun 1 stjerne, fordi der kan være andre, som vil synes, det er en helt fantastisk sjov bog, og fordi jeg synes, det er en bog, der giver stof til eftertanke.

”Sikkert far der har kværnet dem, svarede Axel, hvilket Arne så som et tegn til at gøre opmærksom på sin tilstedeværelse. Som om han havde kværnet en hel kagedåse med konfekt. Han havde tværtimod nydt hvert enkelt stykke til fulde.”

Arne som karakter er den her type pinlige far og trælse kollega, der kun mener det godt, selvom hans drengestreger og jokes ikke altid ender godt. Man er ikke i tvivl om, at han gør tingene med gode hensigter, men udfaldet er ikke altid, som han forventer. Han vil så gerne forbedre lokalsamfundet, men selv denne gode hensigt viser sig at være for meget for ham, og det går galt for ham og hans hobby.

Hans humor er der ikke rigtig nogen omkring ham, der synes er lige så morsom som han selv gør. For eksempel, så har han som en spøg lagt fyresedler til hans medarbejdere lige op til jul.

”Men eftersom både Karina og Søren har grædt, så kan vi vidst godt konkludere, at det ikke var en genial idé.”

Men et lille tilbagefald gør ikke noget, fordi Arnes selvtillid fejler intet, og han føler, at han er lidt en super mand.

Generelt laver han i løbet af bogen mange mærkelige påfund, og han har en lidt spøjse og plat humor, som jeg er sikker på, at der er nogle, læser derude, som vil skælgrine af. Jeg fik dog et smil på læben af og til, men ellers synes jeg, at det var lidt for meget.  

Foruden en velbeskrevet karaktertype, så kan bogen også noget andet, da den for mig, gav lidt stof til eftertanke. Fordi hvad sker der egentlig, når vi i vores flugt fra virkeligheden lader fantasien overtage vores liv?   
Arne lever et stille og roligt liv, hvor han tager på arbejde og er sammen med sin familie, men det er ikke helt nok for ham, fordi han vil gerne have lidt mere action. Derfor udvikler han et alter ego, BatArne, og derved opklarer han småkriminalitet.

”Det føltes som om en del af Arnes personlighed var forsvundet i takt med at BatArne voksede.”

Selvom han ønsker at gøre denne gode gerning, så kommer Arne, i løbet af bogen, til at glemme sig selv mere og mere. Derved overtager fantasien og hans alter ego, hvilket får virkeligheden til at fortage. Det går gradvist op for ham, så han begynder at genoverveje sine beslutninger, men måske er det allerede for sent?

Alt i alt så er det en bog, som jeg kan anbefale ud fra karakterbeskrivelsen og Arnes udvikling, men ud fra et humoristisk synspunkt, så kommer det meget an på folks smag. Jeg er dog glad for, at jeg fik lov til at stifte bekendtskab med Arne, da han er en anderledes og gennemtænkt karakter.

  • Tak til forfatter K.B. Assenholm for anmeldereksemplaret.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.