Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Dragehjerte (Dragesten #1) – Ry Kristensen

Titel: Dragehjerte. Forfatter: Ry Kristensen  Forlag: Forlaget Evig.  Udgivelsesåret: 2019. 
Sprog: dansk. Sider: 204.

Bagsidetekst: Søskendeparret Le og Mark, på 13 og 14 år, bor sammen med deres mor Fri i et lille hus langt væk fra alt. De er vokset op med historierne om dragemenneskene, som beskyttede landets kongefamilie, indtil de 6 hekseklaner slog sig sammen med forræderen, general Nok. Kongefamilien blev dræbt og dragemenneskerne blev næsten udryddet i den store krig, som fulgte. Nu styres landet af hekseklanerne under ledelse af den nye konge general Nok.

Men intet er som det ser ud og snart afsløres en livsfarlig hemmelighed for de to søskende. De hvirvles begge ind i en farlig rejse, som tester deres mod og styrke til det yderste. Modstandsbevægelsens og dragemenneskenes overlevelse ligger nu på Le og Marks skuldre. Men vil de selv overleve den rejse de har begivet sig ud på
?

Dragehjerte er første bog i Ry Kristensens fantasyserie Dragesten.

Plotmæssigt er den meget klassisk bygget op af den kendte eventyrstruktur hjem-ude-hjem, og fortællingen foregår i et fantasyunivers, hvor der udkæmpes en kamp mellem det gode og det onde. Der er til trods for dette nogle hændelser, som overrasker og gør, at eventyret ikke bliver alt for forudsigeligt. Det er en fortælling om at finde ud af, hvem man er og om at følge sit hjerte, samt undertrykkelse, magtbegær og de magiske dragesten.

Karaktermæssigt er der både stereotyper, men også karakterer, der virker mere menneskelige og nuancerede. De to hovedpersoner og søskende Le og Mark er naturligvis dem, som man kommer tættest på. Le er den yngste, men også den snedigste og mest impulsive. Hun er hurtig til at finde løsninger på problemerne undervejs og udtænker planer, der til tider kræver genovervejsler. Der var dog en hændelse med en vagt, som både overraskede mig og på et punkt skuffede mig, fordi jeg havde set Le som en godhjertet karakter, men siden hun op til flere gange får en vagt i problemer for at redde sig selv, så har hun også en nuance mere. Jeg synes ikke kun hun er god, fordi hun har også lidt en grum side, men det er fint, fordi helte kan ikke være perfekte. Hendes storebror Mark er meget mere forsigtig og tænker sig mere om, før han handler. Han er gennem en stor del af fortællingen bange, hvilket er forståeligt i de situationer, som han kommer ud for, og det er via frygten, at han finder modet til at hjælpe sin lillesøster og finde styrken til at lytte til sit hjerte. Mark kommer ligesom Le også ud for nogle grumme oplevelser med en af de onde.

Gennem fortællingen er der skiftevis synsvinkel mellem Le og Mark, hvilket fungerer rigtig godt og det gav et godt flow i fortællingen. Man kommer tæt på begge karakterer, som man naturligvis hepper på.

En af de onde karakterer, som jeg fandt interessant, var Isabella, som er den onde heks. Til at starte med synes jeg hun var meget stereotyp, men i løbet af fortællingen synes jeg, hun kunne et eller andet. Jeg synes hun var en rigtig god karaktertype, som jeg faktisk godt kunne have brugt en synsvinkel fra eller i hvert fald gerne lære mere om, men måske kommer det i fortsættelsen af serien.     

Sprogligt er fortællingen nem at gå til. Steder og handlinger beskrives fint, så man uden problemer kan forestille sig det. Der er ikke et overvæld af detaljer, hvilket er godt for den lidt yngre målgruppe, da det hurtigt kan blive for trættende.  

Alt i alt var Dragehjerte en eventyrlig læsning, fyldt med magi, hekse og drager. Det er en serie, som jeg glæder mig til at læse videre på, særligt fordi den slutter med et godt twist, som får læseren til at hungre efter en fortsættelse. Personligt synes jeg, at det er en bog, der henvender sig til 10-12 årige, da der er nogle grumme scener, men den kan også læses højt for 7-9 årige.  

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.