Boganmeldelse

Oliver i Oldtiden – Jægerstenalderen (Oliver i Oldtiden #1) – Andreas Valentin Wadskjær

Titel: Oliver i oldtiden – Jægerstenalderen. Forfatter: Andreas Valentin Wadskjær.
Forlag: Brændpunkt.  Udgivelsesåret: 2020.  Sprog: dansk. Sider: 60.

Bagsidetekst: Oliver er på tur til Naturparken Åmosen med sin børnehave, da han pludselig falder i vandet. Han bliver heldigvis reddet op igen – af en stor skægget mand i skindtøj. Oliver er på mystisk vis havnet i Jægerstenalderen, og han skal nu lære at begå sig i en lejr for over 6000 år siden.

Oliver i Oldtiden – Jægerstenalderen er forfatter Andreas Valentin Wadskjærs debut som børnebogsforfatter. Det er første bind i serien om Oliver i Oldtiden, der kan lære børn om ældre tidsaldre og kulturer på en sjov måde.

I fortællingen følger vi Oliver på 5 år, der elsker dinosaurer. På mystisk vis havner Oliver i jægerstenalderen, hvor han skal lære om, hvordan livet var dengang for 6000 år siden.

Man er ikke i tvivl om, at forfatteren er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi, fordi der er styr på det historiske og detaljerne for denne tidsperiode i Danmark. Det smukke ved bogen er, at dens viden udfoldes gennem Olivers 5 årige øjne og sind, hvorved han stiller spørgsmål til omgivelserne, og lære om Jægerstenalderen på et børnevenligt niveau. Han lærer blandt andet om jægerstenaldermenneskenes måde at bo på, samt hvordan de går klædt og laver mad. Derudover lærer Oliver, hvordan man hugger flint, laver øksehoveder og bruger naturen som et toilet 🙂

Personligt synes jeg, at det er en rigtig god måde at vise børn, hvad der foregik i Danmark for 6000 år siden, og hvordan menneskene levede dengang. Nu er jeg ikke selv målgruppen, men jeg er sikker på, at det er en bog, der kan vække interesse for forhistorien hos børn.

Det eneste minus jeg synes, der er ved bogen er, at der nogle steder er lidt for meget tekst pr. side. Det eksploderer især, så snart Oliver ankommer til Jægerstenalderen. Det kan være, fordi forfatteren har meget på hjerte lige i disse afsnit, men jeg frygter tekstmængden kan skræmme nogle børn væk eller få dem til at opgive bogen, hvilket ville være synd.
Til gengæld synes jeg, at illustrationerne af Sofie Tornmark er rigtig fine og underholdende.

Alt i alt er Oliver i Oldtiden – Jægerstenalderen en rigtig spændende, underholdende og lærerig fortælling, som jeg vil anbefale til de 5-8 årige. Den kan både bruges som højtlæsningsbog eller en læs selv bog. Jeg tror dog, at grundet det historiske, så kan det være en god idé at læse den sammen med sit barn, så barnet kan stille spørgsmål og få lov til at udfolde sin nysgerrighed.       

Jeg glæder mig til at læse videre på serien om Oliver i Oldtiden, fordi jeg er sikker på, at jeg også selv kan lære noget 😉

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.