Boganmeldelse

Skrotferien – Frank Christoffersen

Titel: Skrotferien. Forfatter: Frank Christoffersen.
Forlag: Brændpunkt.  Udgivelsesåret: 2020.  Sprog: dansk. Sider: 160.

Bagsidetekst: Hvorfor forsvinder mor… igen? Og hvad laver den mystiske lystyacht ude på fjorden? Og hvad havde en håndfuld nazister med, da de flygtede i 1945?
Sven og hans søskende tager på en dødkedelig cykeltur i sommerferien. Men de når ikke langt, før de opdager, at noget mystisk er under opsejling. En lusket rigmand har ikke rent mel i posen, og et indbrud sætter skub i begivenhederne. Pludselig er ferien ikke dødkedelig mere… den bliver med ét dødsens farlig!
Børnene bliver deltagere i et drama, der gælder både deres mors liv og en enormt værdifuld sk… nej, du må hellere læse SKROTFERIEN selv!

Skrotferien er en fantasifuld og hyggelig fortælling om familie og sammenhold.

Personligt mindede handlingen mig meget om filmen Tempelriddernes skat, fordi i begge tilfælde kommer sommerferien ikke til at forløbe helt som forventet.   

For jeg-fortælleren Sven og hans to søskende er sommerferien ikke ligefrem noget, som de ser frem til, fordi de skal på en dødkedelig cykelferie rundt om i Limfjorden, og deres venner skal på en fed ferie til Thailand.
Cykelferien bliver dog ikke så kedelig som forventet, fordi de tre søskende og deres forældre kommer ud på et eventyr og et mysterium, hvor cyklen udskiftes med en skrotplads, ubåd, raket og en guldskat på havets bund.
På dette eventyr bliver familien kastet ud i problemer, som kan koste dem livet.

Plotmæssigt veksles der mellem noget realistisk og kreativt. Det kreative overraskede mig, fordi man havde tænkt meget ud af boksen, hvilket gjorde fortællingen underholdende og spændende. Personligt synes jeg dog, at det blev en anelse for overdrevet til sidst, selvom jeg altid har ment, at fantasien ikke har nogle grænser, så synes jeg, at kreativiteten overtog for meget af det realistiske i slutningen, hvorimod der i løbet af fortællingen var en god balance, som fungerede rigtig godt.

Alt i alt er Skrotferien en overraskende god børnebog, der indeholder mystik, spænding og underholdning. Jeg synes især, at det er en bog, der henvender sig til lidt større børn 7-12 år. Den kan også sagtens bruges til højtlæsning, hvor jeg er sikker på, at man som forældre også vil få noget ud af fortællingen.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.