Efterårsstemning
Dansk fantasy,  Læseliste

Dansk fantasy til efteråret

Efteråret er kommet. Det er en årstid, hvor vi finder striktrøjerne frem, drikker te og bladene skifter farve. Derudover så er det en tid, hvor vi i stearinlyset skær forsvinder ind i litteraturens verden. Derfor anbefaler jeg her ti danske fantasybøger/-serier hovedsageligt for unge og voksne, som passer godt til efterårets mørke tid.    

  • Indlægget indeholder reklame i form af anmeldereksemplar tilsendt fra forlag og forfattere.
Djævlepassagen af Karen Inge Nielsen

Djævlepassagen er en serie, som er helt perfekt til den mørke tid, fordi den er fyldt med gys, uhygge og spænding. Bøgerne er bygget op på den måde, at man som læser følger to hovedpersoner fra to forskellige tider. Man bliver præsenteret for Elvira, som lever i slutningen af 1600-tallet. Derefter møder man Marcus fra nutiden, som er flyttet til herregården Herstedholm. Det viser sig dog hurtigt at Herstedholm er hjemsøgt. Det er en fortælling, hvor fortidens løgne og hemmeligheder kommer frem i lyset.   

Af blod og støv af Julie M. Day

At den her bog er med på listen, kommer næppe som en stor overraskelse. For med sin første trilogi, Grænsen til Trafallas, blev Julie M. Day hurtigt kendt som en af de største danske fantasyforfattere. I år udkom Af blod og støv, som er første bog i hendes nye fantasyserie Sagakvartetten. Det er en planlagt serie på fire bøger.   
Den er perfekt til en regnfuld dag, hvor man gerne vil ud på et kæmpe eventyr. Grundet nogle voldsomme scener i bogen, vil jeg dog anbefale, at den læses af fantasyelskere, der er ældre teenagere eller voksne.   

Vildhekse af Lene Kaaberbøl

Vil du gerne fortrylles? – Vildheks-serien er bøger, der rummer alle de elementer af spænding, eventyr og en dannelsesrejse, som jeg godt kan lide fra fantasygenren. Vi følger 12-årige Clara, der er en helt almindelig pige, lige indtil den dag, hvor hun finder ud af, at hun har arvet sin mosters vildhekseevner. Hendes verden vendes op og ned, fordi hun lærer, at dyr kan være både livsfarlige og livsnødvendige. Det er en serie, der kan nydes af fantasylæsere i alle aldre. Foruden dette er den første  bog i serien blevet filmatiseret.  

Mestenes af Pernille L. Stenby

Mestenes-serien overraskede mig fra første bind, Inkarnation. Det er en psykologisk fantasy-serie, der er meget anderledes end klassisk fantasy. Den indeholder LGBTQ-elementer og fokuserer på kønsidentitet.

Serien er ikke afsluttet endnu, men den kan anbefales til de mørke aftener, hvor de psykologiske aspekt virkelig kan træde i kræft.

Skammerens børn af Lene Kaaberbøl

Skammerens datter var en bog, som vi skulle læse i folkeskolen. Foruden Harry Potter, så var dette en serie, som for alvor åbnede mine øjne for fantasygenren. Det er en serie, der er spækket med spænding og magi. Så hvis du og dine børn gerne vil ind i et fantastisk univers i efterårsferien, så kan denne serie varmt anbefales.

Pigen fra Månehøjen af Lene Krog

Hvis du, som voksen, gerne vil ud på et magisk eventyr, der vil tage dig med storm, så er serien Pigen fra Månehøjen lige noget for dig. Den indeholder et gennemført univers, spændende plot og karakterer med personlighed.
Der er udkommet to bind indtil nu, og forfatteren er i fuld gang med at skrive tredje bind. Du bør dog advares, hvis du går i gang med denne serie, så vil du hungre efter tredje bind ?  

Dragesten af Ry Kristensen

Dragehjerte er første bog i fantasyserien Dragesten. Det er en underholdende bog for børn fra 9 år. Det er en meget klassisk fantasy om det godes kamp imod det onde. Vi følger de to søskende, Le og Mark på 13 og 14 år, der er dragemennesker. Det er hyggelæsning til de triste regnfulde dage.

Morika af Sidsel Sander Mittet

Sidsel Sander Mittet debutserie Morika er en spændende fantasy, fyldt med aktion og eventyr. Udover at fortælle en spændende historie, så er der fokus på tabuiserede emner, såsom racisme og homofobi. Det er en tankevækkende fantasy, som nok kan læses hele året, men første bog i serien passer bare så fint til efterårets farver ?

Rosenholm-triologien af Gry Kappel Jensen

Jeg faldt for serien fra første bind. Rosenholm-trilogien indeholder en blanding af kostskoleliv, mordgåde, nordisk mytologi og magi. Det er en spændende serie, der passer perfekt til efterårets hyggetid under tæppet og i mørket. Den handler om fire pigers ankomst til Rosenholm Kostskolen, som ikke er en helt almindelig skole. Det er nemlig et sted, der uddanner magikere.

Der er dog kun udkommet to bøger ud af tre i trilogien, så jeg venter i spænding på, at det sidste bind udkommer 😉

Sprækken til Luscuro af Julie Midtgaard

Dette er endnu en serie, som ikke er afsluttet. Personligt har jeg kun fået læst første bind i serien, men jeg glæder mig til at læse videre på serien, fordi jeg var opslugt fra første side. Jeg vil derfor alligevel anbefale serien. Serien bliver på fire bind i alt, og der er udkommet tre indtil videre.

Det er en serie til læsere, der elsker eventyr og magi. Derudover har den et meget klassisk fokus på identitetssøgen.

Hvad skal du læse i efterårsferien? 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.