Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Heksens Storm (Pigen fra Månehøjen #2) – Lene Krog

Titel: Heksens Storm (Pigen fra Månehøjen #2). Forfatter: Lene Krog. 
Forlag: Ulven og Uglen. Udgivelsesår: 2020. Sprog: dansk. Sider: 416.

Tanken om hævn var altid en tro følgesvend. Og i dag var tanken insisterende. Den ville føres ud i livet, og det skulle være lige nu.

Vidar Baltzer er overvundet, men Caris Bellis er ikke. Hendes fortsatte søgen efter den ønskede marling trækker et spor af ødelæggelse gennem landet, godt hjulpet på vej af udøde Grå og sorte ånder. Men Merian vil finde marlingen først, og hun håber, at Caris’ død kan hæve forbandelsen over Kord.

Mens Aia kæmper for at få sin hukommelse og sin magi tilbage, samles hekseklanerne for at styrke hende. Leander satser på den oprindelige plan og har ikke meget til overs for spøgelser, der fører Aia på afveje.

Men planen er i fare, for ældgammelt fjendskab har påvirket skæbnetrådene, og når gudinder begår fejl, kan det ende med hele Bragimarks undergang.

Heksens Storm er andet bind i serien om pigen fra Månehøjen. Jeg har glædet mig helt vildt til at fortsætte på den her serie, og den var bestemt ikke nogen skuffelse, fordi den er meget bedre end første bind 🙂

Plotmæssigt fortsætter den der, hvor Grå magi sluttede. Krigen imod Vidar Baltzer og de Grå er forbi, men heksen Caris Bellis er undsluppet. Hun planlægger sin hævn over Aia og hun søger landet tyndt efter en marling med en bestemt magisk kraft. Caris Bellis skal stoppes, men Merian, Leander og Aia er ikke enige om, hvordan hun skal besejres.

Aia kæmper for at få alle brikkerne på plads i hendes hukommelse, samt lære at styre sine magiske kræfter. Hvorimod Merian ønsker at finde den eftertragtede marling for at fjerne Kords forbandelse.

Det er et plot, der endnu engang er sammenhængende, fyldt med twist og forskellige plottråde, der danner en helhed. Derudover så sidder jeg ligesom ved afslutningen af første bind med følelsen af, at der er ubesvarede spørgsmål, hvilket får mig til at hungre efter tredje bind.

Fortællingen er magisk, spændende, romantisk og aktion. Det er særligt en fortælling om identitetssøgen og om at gå imod sin skæbne.
Foruden dette, så er jeg særligt glad for plottwisted, hvor vi rejser tilbage i tiden. Det er virkelig godt lavet fra Lene Krogs side, og det er sjovt at se, hvordan karaktererne er anderledes, fordi det er tiden før de har oplevet krig, ødelæggelse og døden.

Karaktermæssigt er de igen meget levende, menneskelige og fyldt med personlighed. Vi følger Leander, Merian og Aias synsvinkel ligesom i første bind, men overraskende nok får vi også Caris Bellis’ synsvinkel. Det var et uventet twist, som jeg synes var virkelig godt. Ved at opleve hendes synsvinkel, så får vi en bedre forståelse for hendes handlinger. Jeg tog mig selv i, at sympatisere lidt med hende, til trods for hendes manglende medfølelse overfor andre og hendes endeløse hævntørst.
Derudover synes jeg, at Leander kommer mere i spil i dette bind, og han har mere interaktion med Aia og Merian. Merian er dog stadig min yndlings karakter, Hun er så målrettet, og har hjertet det rette sted.

Af bikarakterer er jeg helt vild med Nelas, som er charmerende, men også et mysterium og det viser sig, at han ikke helt er det, han giver sig ud for at være.

Alt i alt så synes jeg, at Heksens Storm og serien generelt er virkelig god. Det er en klassisk fantasy, der kan overraske, underholde og få læseren til at sidde helt ude på kanten af sofaen. Det er en serie, som jeg varmt kan anbefale, og jeg glæder mig helt vildt til at fortsætte eventyret i tredje bind.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.