Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Frejs Sværd (Midgårds beskyttere #3) – T. R. Bisgaard

Titel: Frejs Sværd (Midgårds beskyttere #3). Forfatter: T. R. Bisgaard. 
Forlag: Krabat. Udgivelsesår: 2020. Sprog: dansk. Sider: 197.

Midgård har igen brug for sine Beskyttere. Astrid er klar, fordi den nye opgave måske kan lede hende på sporet af søsteren, som er forsvundet.
Der er bare ét problem. Erik vil ikke hjælpe, og Astrid kan ikke klare opgaven alene.
Tag med på endnu en rejse tilbage til vikingetiden. Og denne gang er det ikke bare Midgårds skæbne, der er på spil. Alt står og falder med, om Astrid og Erik bliver makkere igen, når deres venskab bliver sat på prøve.

Frejs Sværd er tredje bind i serien om Midgårds beskyttere. Du kan læse min anmeldelse af bind et, Vølvens Spådom, og bind to, Lokes List, på bloggen.

Plotmæssigt synes jeg, at der er sket en forbedring siden bind et og to. Der er kommet mere spænding og en større relation mellem karaktererne. Derudover så er der handlingsmæssigt også fokus på nogle vigtige og alvorlige emner, såsom venskab, mobning og familieproblemer.

Ligesom i første og andet bind, så er det hovedsageligt Astrid og Erik vi følger, samt deres synsvinkel som kapitlerne skifter imellem. Personligt synes jeg, at Astrid var lidt irriterende denne gang, fordi hun på ingen måde har forståelse overfor Eriks beslutning om, at han ikke vil være en af Midgårds Beskyttere. Hun bliver meget pigesur og irriteret, hvilket virker ret overdrevet, men samtidig med kan man også forstå hende lidt, da netop hun fokuserer på at finde sin søster. Så jeg beundre Astrid for hendes mod og vilje, men hendes tøsede teenagerfølelser var lidt irriterende for mig

Til gengæld var Erik den karakter, som jeg havde lettest ved at relatere til og føle med i dette bind. Han har nogle familieproblemer, da hans forældre er ved at blive skilt, og hans far er blevet mærkeligere. Kombineret med dette bliver Erik mobbet af sine gamle klassekammerater.
Derudover er han bange for at blive lige så skør som sin far, og han har derfor ikke lyst til at være en af Midgårds Beskyttere, så han er ikke ligefrem begejstret, da det lykkes Astrid at hidkalde ham til vikingetiden imod hans vilje.
Denne spænding imellem de to karakterer er til tider ret interessant og kombineret med deres holdning og følelser, så bliver de meget menneskelige.

Af bipersonerne synes jeg, at Magnus var interessant. Han er både modig og intelligent, men også hemmelighedsfuld, fordi han har særlige evner. Det gør, at man ikke helt ved, hvor man har ham henne.

Alt i alt så synes jeg, at det er en serie, der bliver mere og mere spændende for hvert bind. Det er en serie, som kan anbefales til lidt yngre fantasylæsere, der godt kan lide tidsrejser og nordisk mytologi.

Ekstra info: Bogen indeholder både en liste over de vigtigste personer, flere flotte illustrationer og et appendiks med information om vikingetiden, stednavne og de nordiske guder, som gør det nemt for læseren at få mere at vide om de virkelige begivenheder, som forfatteren har baseret handlingen i bogen på, og det fungerer rigtig godt.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.