Boganmeldelse

På røven gennem natten – Søren Poder

Titel: På røven gennem natten. Forfatter: Søren Poder. 
Forlag: Brændpunkt. Udgivelsesår: 2020. Sprog: dansk. Sider: 176.

Lukas og Viktor er barndomsvenner, men er ved at glide fra hinanden efter 10. klasse. En lørdag aften beslutter de sig for at hænge ud ligesom i gamle dage, og da de ikke har nogen penge, går de med til at at levere en pose for banden Black Brotherhood. Det burde være en nem tjans, men alligevel mister de posen, og efter et mislykket forsøg på at stjæle den tilbage er de pludselig på flugt fra både Brotherhood og det lokale politi. Alting går fra slemt til værre, da Lukas’ kæreste stikker af hjemmefra, og Viktor smækker en bandeleders hånd i stykker med en bildør, og nu kender de kun én person, der kan hjælpe: Oldefar.  

På røven gennem natten er en humoristisk og spændende ungdomsroman, der handler om et par unge drenges pizza aften, som ikke helt forløber som forventet.

Plottet er meget ligetil. Vi følger Lukas og Viktor, der kommer ud for lidt af hvert, hvilket fører til en del rod. Der indebærer blandt andet, at de bliver nødt til at flygte fra både politiet og banden Black Brotherhood.

I løbet af fortællingen får man også politiets perspektiv. Det er en interessant måde at få andres øjne på sagen. Derudover viser det også, hvor hurtigt tingene eskalerer for de to drenge.
Hele historien udfolder sig i et højt tempo og er generelt både skørt og nervepirrende. Tempoet gjorde det svært at lægge bogen fra sig, fordi der skete virkelig meget på de få sider.

Sammen med en humoristisk fortælling har Søren Poder også formået at skabe karakterer, der har en baggrundshistorie og personlighed.
Karaktererne er skildret troværdigt til trods for de få sider, som bogen fylder. Den karakter, som jeg fandt mest interessant, var Lukas’ oldefar. Han har hemmeligheder, livsvisdom samt formuleringer og ordspil, som jeg ikke kunne lade vær’ med at smile og smågrine af.
Af og til virkede han dog også racistisk overfor Lukas’ kæreste, Amira. Han brugte nedsættende udtryk og gjorde grin med nogle ret alvorlige ting. Det hele virkede dog meget satirisk og skørt, så jeg tror ikke, at man skulle ligge så meget i det.

“I får kun færre valgmuligheder med alderen, så sørg for at vælge med omhu, mens I stadig kan […].”

Mellem de skøre og racistiske udtalelser synes jeg, at oldefaren alligevel formåede at give læseren nogle kloge ord med på vejen 😉

Alt i alt er På røven gennem natten en skør, spændende og humoristisk fortælling. Den egner sig godt til 12-15 årige, der vil ud på et hæsblæsende eventyr i et højt tempo.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.