Boganmeldelse

Der er en hemmelighed i luften (Duftapoteket #1) – Anna Ruhe

Titel: Der er en hemmelighed i luften (Duftapoteket #1). Forfatter: Anna Ruhe. Illustrator: Claudia Carls. 
Forlag: Straarup & Co. Udgivelsesår: 2019. Sprog: dansk. Sider: 252.

Det luger mærkeligt i den gamle villa – af tusind ting på samme tid. Det er det første, Luzie lægger mærke til ved deres nye hjem i den kedelige landsby. Men ingen ved, hvor lugtene kommer fra.

Sammen med sin lillebror Benno og nabodrengen Mats begynder Luzie at undersøge villaen. Men børnene har ingen anelse om, hvad huset gemmer på af hemmeligheder. I et skjult rum med reoler fra gulv til loft finder de et hav af flasker med farverige, mystiske dufte. Men i flaskerne bobler ikke bare dejlige overraskelser. De er også fulde af farer. Og en af dem skulle de aldrig have åbnet …

Der er en hemmelighed i luften er det første bind i den eventyrlige fantasyserie Duftapoteket. Det er en underholdende fortælling, som jeg virkelig blev overrasket over. Den er meget anderledes, da der er mystiske dufte og magi.  

Plotmæssigt er det lidt en hyggelig detektivhistorie, hvor Luzie går på opdagelse i familiens nye hjem, Villa Evie. Af en eller anden grund, så dufter huset på forskellige måder hver dag, men ingen ved hvorfor. Luzie vil gerne gennemskue villaens hemmelighed.  

I landsbyen fortæller man underlige historier om huset og den gamle dame, som bor der, og som nu har overladt halvdelen af villaen til Luzies familie. Med hjælp fra den nysgerrige nabodreng Mats og lillebroren Benno begynder Luzie at opklare mysteriet om de forunderlige dufte. Jo nærmere de tre børn kommer på at afsløre hemmeligheden, desto større farer kommer de i. Til sidst så er de så dybt involveret, at det kun er dem, der kan redde hele landsbyen.
Plottet er skruet godt sammen, og der sker nogle overraskende ting. Personligt har jeg aldrig læst en fantasybog, hvor dufte i sig selv er det magiske element. Det fungerer overraskende godt, og jeg var fanget med det samme.

Karaktermæssigt er Luzie hovedkarakteren, men hendes lillebror Benno og nabodrengen, Mats, får også hurtigt en stor betydning for historien. Karaktererne er meget troværdige og menneskelige, da de har holdninger, følelser, og de udvikler sig igennem fortællingen. Derudover er deres måde at reagere i de forskellige situationer, som de kommer ud for realistisk og modig, da de ikke bare løber væk fra deres problemer.

Hovedpersonen Luzie er 13 år, og hun er ikke stor fan af, at familien er flyttet fra storbyen Berlin til en lille landsby i Holland. Hun savner sine veninder og er irriteret over sin mors store begejstring for den forfaldende gamle villa. Jeg følte meget med Luzie, fordi moren var så fascineret af villaen, at hun nærmest glemte alt om hendes familie. Luzie og Benno overlades meget til dem selv, og det er derfor grundet kedsomhed frem for nysgerrighed, at Luzie går på opdagelse i villaen. Luzie involvere hendes 5-årige lillebror, hvilket kan virke lidt utroværdigt, da en teenager nok ville have mindst muligt med sin lillebror at gøre. Jeg tror dog, at Luzie føler et form for ansvar for ham, da forældrene netop svigter dem.

Undervejs i fortællingen skabes der et venskab mellem de tre børn, hvilket er rigtig godt for især Luzie og Mats, da de herved udvikler sig.    

Af bipersoner kunne jeg især godt lide Hanne, som var den forvirrede ældre dame, der var den tidligere ejer af Villa Evie. Hun var charmerende.   

Alt i alt er Der er en hemmelighed i luften (Duftapoteket #1) en anderledes fantasyfortælling, der er fyldte med dufte, mystik og spænding.  
Bogen slutter ikke med nogen stor cliffhanger, men jeg glæder mig alligevel til at læse videre på serien 😉

Den er velegnet til selvlæsning for 10-14-årige, men den kan også sagtens bruges til højtlæsning, hvor man kan nyde de flotte og stemningsfulde illustrationer.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.