Boganmeldelse,  Dansk fantasy,  Dystopi

Den hvide enkes død (Rød og blå #2) – Nicole Boyle Rødtnes

Titel: Den hvide enkes død (Rød og blå #2). Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes. 
Forlag: Alvilda. Udgivelsesår: 2020. Sprog: dansk. Sider: 440.

I byen Viduana lever mænd og kvinder adskilt. Alle forbrydelser straffes hårdt. Men ikke alle vil finde sig i undertrykkelsen …
BORGERNE i Viduana er rystede efter den brutale afstraffelse af Elias. Tanker om oprør spirer frem, og da enkerne strammer grebet om byen, skaber de kun flere fjender …
CLARA er gravid, men holder det hemmeligt, da hun vil have barnet ud af byen. Hvis hun bliver opdaget, vil det koste hende livet.
SILAS har dræbt Jastar i selvforsvar. Men de andre i mændenes kvarter vender sig mod ham. For man kan ikke ustraffet dræbe en af sine egne.
ELIAS hænger hårdt såret i Skammens cirkel. Han har mistet alt og planlægger sin hævn over enkerne.
Velkommen til Viduana, hvor forelskelse er forbudt, og ethvert forsøg på flugt straffes med døden.

Den hvide enkes død er andet bind i trilogien Rød og blå. Du kan læse min anmeldelse af det første bind i serien, Den sorte enkes by, her.
For mig er det nok en af de bøger i år, som jeg har været mest spændt på at læse, og den skuffede mig bestemt ikke.

Jeg troede ikke, at forfatterinde Nicole Boyle Rødtnes kunne overgå hendes fantastiske fortælling i første bind, men det har hun så sandelig gjort i denne 2’er. Den hvide enkes død er brutal og ubarmhjertig på et helt nyt niveau.  

Forfatterinden har skabt en dystopisk fortælling, der er svær at lægge fra sig igen. Historien om Clara, Silas og Emma/Elias er fængende, og jeg føler med alle karaktererne. Det nye i andet bind er, at vi også følger den sorte enkes synsvinkel, hvilket giver en ny dybde til fortællingen og Justina som karakter.

“Ligesom en have skal en by konstant luges for ukrudt. Hvis man ignorer det, overtager det det hele.”

Justina dømmer folk hårdt, og selvom hun vil byen, Viduana, det bedste, så bliver hendes stramning om byen ikke velset. Hun er imod alt og alle, der er anderledes og afviger fra byens love. Jeg er sikker på, at Enkerne skabte Viduana med en vision om at skabe et idyllisk sted, men som tiderne ændrer sig, så bliver lovene også forældet. De glemmer at udvikle sig, hvilket skader dem og deres indbyggere. Derfor vokser tankerne om hævn og oprør.

Jeg synes, at det var godt vi fik større fokus på enkerne, deres relation til hinanden og deres tanker omkring byen, da det gav mere forståelse for byens eksistens.
Jeg troede dog, at jeg ville få mere medfølelse for Justina, og få en dybere forståelse for hende, men det var ikke helt tilfældet. Jo, jeg synes hendes synspunkt viste nogle mere menneskelige sider af hende, men jeg havde meget mere medfølelse med Clara, Emma/Elias og Silas. Jeg synes Justina er en kompliceret karakter, og jeg elsker det. Hun giver virkelig noget kaos og drama til bogens handling.

Den karakter, som jeg dog var mest fascineret af at følge i bind to var Clara. Hun har udviklet sig utrolig meget siden, jeg så hende sidst i bind et. Hun er blevet gravid med Silas’ barn, hvilket hun skjuler og planlægger at føde udenfor byens murer. Hun er blevet meget mere oprørsk, og jeg er sikker på, at hun er villig til at gå langt for hende og barnets overlevelse, samt skabe den familie, som hun drømmer om. Claras historie er også en af grundene til, at jeg hungrer efter en fortsættelse af serien, fordi det er ved hende, at historien slutter virkelig spændende og med en cliffhanger. Så jeg håber, at Nicole Boyle Rødtnes er hurtig på tasterne 😉

Alt i alt er det en helt fantastisk fortsættelse på en utrolig serie, som jeg kun varmt kan anbefale. Hvis du er til dystopi eller YA, så dette en serie for dig. Personligt synes jeg, at man skal have en vis alder for at læse bøgerne, da de indeholder sex, vold og kønsidentitet, men den kan læses af både unge og voksne.

  • Tak til forlaget Alvilda og forfatter Nicole Boyle Rødtnes for anmeldereksemplaret.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.