Boganmeldelse

Den gådefulde sorte blomst (Duftapoteket #2) – Anna Ruhe

Titel: Den gådefulde sorte blomst (Duftapoteket #2). Forfatter: Anna Ruhe. Illustrator: Claudia Carls. 
Forlag: Straarup & Co. Udgivelsesår: 2019. Sprog: dansk. Sider: 260.

Luzie Alvenstein har en hemmelighed. Skjult under familiens hus ligger Duftapoteket, hvor der brygges magiske og yderst magtfulde dufte. Efter at Luzie, hendes lillebror Benno og nabodrengen Mats opdagede Duftapoteket, blev det deres opgave at beskytte det. Men nogen bryder ind og stjæler den absolut vigtigste ingrediens i duftene – meteorpulveret. Et pulver, som er frygteligt farligt i de forkerte hænder, og uden det kan Mats ikke befri sin far fra virkningen af Kærlighedsløs Duft. På jagt efter tyven rejser Luzie og de andre til Amsterdam. På turen får de hjælp af en mystisk blomsteravler og af en mand, der slet ikke burde leve længere. Mon de sammen kan finde meteorpulveret og redde Duftapoteket?

Den gådefulde sorte blomst er andet bind i serien, Duftapoteket. Du kan læse min anmeldelse af første bind, Der er en hemmelighed i luften, her. Jeg var helt vild med den første bog i serien, men jeg synes ikke, at dette bind var lige så fængende. Jeg synes dog stadig, at den er god og fyldt med mange fantasyfulde dufte, som er helt vidunderligt.

Plotmæssigt er fortællingen endnu engang godt skruet sammen, da der kom nogle overraskelser undervejs. Der var i hvert fald et par ting, som jeg overhovedet ikke havde regnet ud – Det kan jeg helt vildt godt lide, især fordi det viser, at bogen sagtens kan læses af ældre end den yngre målgruppe.

Til trods for dette så synes jeg, der manglede noget af charmen og mystikken fra første bind. For eksempel så befinder vi os ikke meget i Villa Evie, men jeg synes, at det er et fint forsøg på at udvide universet. Til gengæld var der skruet op for tempoet og spændingen, hvilket gjorde fortællingen mere nervepirrende. Jeg synes dog, at det til tider virkede lidt for forhastet.

Igennem fortællingen kommer vi ud på en rejse med de tre karakterer fra første bind: Luzie, Mats og Benno. Karaktererne er stadig menneskelige og nuancerede. Jeg er især glad, for at Luzies forældre har fået en større rolle og er blevet mere ansvarsfulde. Derudover synes jeg, at Luzie er blevet mere moden. Hun er nysgerrig og modig, men har også en tendens til at handle før hun tænker, hvilket får hende i problemer. Hun er fast besluttet på at stoppe De Evige og redde Duftapoteket, selvom det ikke altid går efter planen. Foruden dette er hun også meget beskyttende overfor sin lillebror, Benno, hvilket er virkelig sødt.

Mats er også modig. Han tænker sig dog mere om, men handler også nogle gange impulsivt, fordi han har følelser i klemme, set i forhold til sin far, der er kærlighedsløs.
Forholdet mellem Mats og Luzie fungerer rigtig godt, og her i andet bind kan man godt mærke, at Luzie får nye følelser for ham, men også er forvirret over dem, hvilket er meget troværdigt.

En karakter, der overraskede mig i dette bind var Willem. Som læser fik man et større indblik i ham som karakter, og selvom han er en biperson, så udvikler han sig en helt del. Jeg kan godt lide, at vi får en dybere indsigt i de forskellige karakter i løbet af serien.

Alt i alt så er Den gådefulde sorte blomst en fin fortsættelse på serien, til trods for, at jeg ikke synes den var lige så god som første bind. Handlingen er stadig god, karaktererne er nuancerede og beskrivelserne er livagtige. Hvis man kunne lide første bind i serien, så synes jeg, at man sagtens kan kaste sig over denne fortsættelse 😉
Jeg glæder mig i hvert fald til at læse videre på serien.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.