Oplevelser

Bag om manuskriptet på Elsker dig for evigt

Jeg er som nogle af jer nok ved frivillig på Dronning Dorothea Teatret i Kolding. Det har jeg i hvert fald givet udtryk for flere gange på Instagram. Jeg har også før skrevet en anmeldelse af forestillinger, men efterhånden som jeg er begyndt at komme mere og mere ind i foreningen som frivillig, så synes jeg, at min holdning godt kan virke farvet, så derfor er jeg stoppet med det igen. 

Der har naturligvis været en “corona-pause” grundet restriktioner og nedlukning, men nu er vi i gang igen 😉

At læse manuskriptet før alle andre

Når jeg er på teateret, så har jeg hovedsageligt med lyd og lys at gøre, men til vores kommende forestilling Elsker dig for evigt, der kom min mere litterære baggrund også i spil.

En af vores instruktører Marco Goth Thorsen har nemlig selv skrevet manuskriptet til forestillingen Elsker dig for evigt, som er en nyskrevet musical. Det er altså en teaterforestilling, som ikke har noget med Susanne Biers film af samme navn fra 2002 at gøre.
Der hvor jeg kom ind i billedet, var set i forhold til redigering og korrekturlæsning af manuskriptet. Det var en virkelig sjovt oplevelse for mig, fordi pludselig havde jeg læst manuskriptet før alle skuespillere og resten af holdet bag forestillingen. Normalt ved jeg først, hvad forestillingen handler om ved den tekniske gennemspilning, så der har særligt skuespillerne været i gang længe.

Denne gang havde jeg læst stykket længe før. Med tiden blev der bygget en scene, og der blev øvet dans, sange samt replikker. Det var generelt meget mærkeligt at have forestillet sig karaktererne ud fra manuskriptet og pludselig se skuespillernes måde at agere som dem, følge deres handlinger og kostume skift. Det var helt magisk, hvordan ordene på papir kom til live.

Stemningen blev sat og pludselig var manuskriptet blevet til en forestilling. Det kan på nogle områder sammenlignes med, at man har læst en bog, inden den laves til en film eller serie, men ved teateret var det bare meget anderledes og mere stemningsfyldt.

Alt i alt har det været en rejse, som jeg synes var fantastisk at være en del af.

Handlingen

Da Leif mister sin kone, melder hans datter ham til et terapiforløb, Kærlighedsterapi. Det sætter gang i flere ting, end Leif nogensinde havde forestillet sig.

Det er en fortælling om savn, kærlighed, lyster og frustrationer. Det hele er krydret med dansk musik primært fra 2000-2020 med nogle få undtagelser. Titlen er inspireret af den kendte Lars H.U.G.-sang med samme titel.

Spilleperioden er 20. maj til 18. juni. Du kan købe billet her.

Mere stilhed på bloggen

Grundet denne forestilling, så vil der i en periode være mere stille på bloggen, fordi jeg skal styre lyset under nogle af forestillingerne. Jeg vil dog forsøge at få skrevet nogle anmeldelser de dage, hvor jeg ikke er på teateret 😉

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.