Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Bondekongens rejse (Til Aretz Ende #2) – Christina E. Ebbesen

Titel: Bondekongens rejse. Forfatter: Christina E. Ebbesen.  Forlag: Ulven og Uglen. Udgivelsesår: 2021. 
Sprog: dansk. Sider: 509.

Bagsidetekst: Gavin har måske en chance for at vinde den royale turnering og ende sammen med den dejlige prinsesse Isolde. Grev Erek og de andre rivaler vil dog bruge alle tænkelige kneb for at vinde, og i finalen er det tilladt at skade såvel modstandere som deres væbnere.

Robin har lovet at hjælpe Gavin færdig med konkurrencen, men han bringer sin ven, hans familie og hele hovedstaden i fare ved at udskyde sin flugt fra Damian som er i hælene på ham. Han tør slet ikke tænke på hvad der vil ske hvis den jaloux ildvæver opdager Robins følelser for det unge menneske.

Gavins og Robins venskab er risikabelt, men de er stadig hinandens eneste chance.

Bondekongens rejse er andet bind i Christina E. Ebbesens fantasyserie Til Aretz Ende.
Jeg havde glædet mig, SÅ meget til at læse denne fortsættelse, og den skuffede bestemt ikke! Hvis jeg kunne give den mere end fem stjerner, så havde jeg gjort det 😉
Inden jeg gik i gang med at læse denne længe ventet efterfølger, så valgte jeg at genlæse første bind i serien, Sumpbaronens rejse. Dette var helt fantastisk, fordi det var skønt at være tilbage i universet, samt være på eventyr med Gavin og Robin.

Da jeg gik i gang med at læse Bondekongens rejse, så havde jeg svært ved at slippe den igen. Plotmæssigt starter den, der hvor første bog slutter. Gavin og Robin er kommet hjem efter de første udfordringer i konkurrencen. Derudover finder de ud af at ildvæveren, Damian, ikke er død.
Her i andet bind skal den fattige baron, Gavin, og hans væbner, Robin, deltage i konkurrencen finale. Mere vil jeg ikke afsløre, fordi jeg synes du bør læse den selv 😉

Karaktererne og universet

Jeg synes, det var helt magisk at komme tilbage til universet og de skønne karakterer. Personligt er jeg vild med Robin og Gavin. De er to skæve og fantastiske karaktertyper. Jeg var vild med den udvikling, som de begge gennemgik i den første bog, men her i anden bog blev det kun endnu bedre.
Jeg synes især, at det var sjovt at følge Gavins udfordring med det politiske spil. Derudover så kan det også mærkes, at spændingerne mellem karaktererne spidser til. Særligt striden mellem Erek og Gavin/Robin synes jeg var interessant.

Karaktermæssigt kommer vi også tættere på prinsesse Isolde og ildvæveren Damian, som vi blev præsenteret for allerede i første bind. Der er kommet mere plads til at lære dem bedre at kende. Jeg synes, vi kommer dybere ind på deres personlighed, karaktertræk og fortid. Der var helt fantastisk og ikke mindst underholdende, nervepirrende og spændende.
Jeg er generelt begejstret for Christina E. Ebbesens gennemarbejdede karakterer, fordi de har alle sammen dybde og er realistiske.

En anden ting, som forfatterinden har lagt mange kræfter i, er universet. Her i andet bind kommer vi ud og oplever mere af planeten Aretz. Jeg synes, det er skønt, at vi som læser bid for bid, får lov til at opleve mere af fantasyuniverset. Det var ikke overvældende, men bare helt magisk og jeg glæder mig til at lære denne verden endnu mere at kende.

En fantasyserie for voksne

Selvom Til Aretz Ende lyder, som en hyggelig fantasyserie, så vil jeg gerne lige pointere, at det er voksenfantasy. Der er mange eventyrlige og hyggelige episoder i bøgerne, men de indeholder også nogle voldsomme scener og tager nogle meget relevante emner op. Her i andet bind er der skruet ekstra op for de voldsomme og seksuelle scener, hvilket er fremhævet i bogen ved, at der på nogle af siderne står ”Advarsel voldsomt indhold”. Det har jeg aldrig set i en bog før, men jeg synes, at det var en rigtig god idé. Så var man forberedt på, at der ville ske noget grusomt.

Alt i alt er Bondekongens rejse en fantastisk fortsættelse på serien. Jeg havde høje forventninger, men blev på ingen måde skuffet, tværtimod. Jeg var meget glad, for at være tilbage i Aretz sammen med Gavin og Robin. Til gengæld er jeg ret spændt og nervøs for, hvad Christina E. Ebbesen kan finde på at udsætte både karakterer og læsere for i næste bog i serien. Jeg glæder mig dog til at læse videre på denne fantastiske serie, så jeg håber, at forfatterinden er hurtig på tasterne 😉     

Hvis du ikke har læst nogle af bøgerne i serien, Til Arets Ende, så kan jeg kun varmt anbefale, at du gør det. Det er dog vigtigt at understrege, at det er en fantasyserie for voksne, da den indeholder nogle voldsomme og seksuelle scener og emner.    

  • Tak til forlaget Ulven og Uglen, samt forfatter Christina E. Ebbesen for anmeldereksemplaret.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.