Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Mørkehav (Dag 0 #1) – Annemette Gravgaard Larsen

Titel: Mørkehav. Forfatter: Annemette Gravgaard Larsen. Forlag: Straarup og Co.
Udgivelsesår: 2020. Sprog: dansk. Sider: 248.

Bagsidetekst: Ved et uheld bliver teenageren Lasse, hans lillesøster og tre andre venner låst inde i en bunker ved den jyske vestkyst. I bunkeren oplever de et voldsomt lysglimt, og da det endelig lykkes dem at bryde ud og vende hjem til Klitmøller, er alt forandret. De er alene.
Sammen drager de af sted for at finde deres familier og svaret på, hvad der er sket. Men rejsen udvikler sig hurtigt til at blive et hæsblæsende kapløb med tiden, og hver eneste dag bliver en kamp for overlevelse
Annemette Gravgaard Larsen er cand.mag. i medievidenskab og dansk fra Københavns Universitet. Med flere års erfaring inden for kommunikation og journalistik arbejder hun nu som underviser i dansk som andetsprog og forfatter. Mørkehav er første bind i den nye fantasyserie Dag 0. I 2019 udgav Annemette børneromanen Ulveland, der foreløbig er trykt i tre oplag.

Mørkehav er første bind i Annemette Gravgaard Larsens fantasyserie Dag 0. Inden jeg gik i gang med at læse bogen, der vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente. Til gengæld blev jeg positivt overrasket over det spændende plot.

Lasse skal bruge sin weekend på at passe sin lillesøster Eli. Dette passer ham ikke, fordi hans bedste veninde, Lea, skal flytte og derfor er dette deres sidste weekend sammen. Tilfældigvis møder de to drenge fra Lasses klasse, som inviterer dem til en bålfest på stranden. I stedet for en fest, så tager de ud til en gammel krigsbunker, som ikke har været åbnet siden tyskerne forlod den i 1945. Det lykkes dem at komme ind, men døren smækker i efter dem, så pludselig er de alle fem fanget.

Jeg blev grebet af fortællingen allerede fra de første kapitler. Særligt da gruppen af unge fanges i en gammel krigsbunker, der var stemningen sat. Det var uhyggeligt og nervepirrende. Da de efterfølgende kommer ud af bunkeren og indser, at der ikke er andre mennesker i byen. Denne uvished og uhyggelige scenarie gjorde, at jeg havde det ligesom karaktererne i bogen – Jeg måtte bare vide, hvad der var sket.

Vi følger en gruppe på fem, men de har alle hver deres holdning og personlighed. De forsøger at bevare roen til at starte med, men uvisheden omkring hele situationen sniger sig ind på dem, og de bliver forståeligt nok mere bange og paniske i løbet af fortællingen.
Jeg følte med karaktererne i løbet af kapitlerne, og det virkerede nærmest som om, jeg var en del af historien. Jeg var lige så usikker og forundret som den gruppe af unge, man følger.

Alt i alt er Mørkehav en spændende og nervepirrende fortælling, der fanger læseren fuldstændigt. Den henvender sig til 12-15 årige, men kan sagtens læses af et ældre publikum. Man skal dog være opmærksom på, at der er nogle uhyggelige scener i den.
Personligt glæder jeg mig til at læse videre på serien og se, hvor forfatterinde Annemette Gravgaard Larsen fører denne serie hen.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.