Bogrelateret

5 serier som venter på at blive læst færdige

På det seneste kan jeg godt mærke, at bunken med anmeldereksemplar kalder mere og mere på min opmærksomhed. Den tager på min dårlige samvittighed, fordi jeg føler en forpligtelse overfor diverse forlag og forfattere. Men det gør også, at de bøger og serier, som jeg længe har haft lyst til at gå i gang med at læse, hele tiden bliver tilsidesat, så jeg kan få læst og anmeldt de tilsendte anmeldereksemplarer. Denne konflikt i min læsning har flere gange gjort, at jeg har overvejet at stoppe med at modtage anmeldereksemplar.

Det sker desværre oftere og oftere. Jeg kæmper virkelig med at finde balancen i min læsning. Især fordi jeg også gerne vil lave andre typer blogindlæg, så min blog ikke kun er fyldt med boganmeldelser.

Jeg kan helt vildt godt lide at læse serier, fordi de giver en dybere forståelse af universet, karaktererne, og der er oftest mange plottråde. Med tiden er der serier, som jeg ikke har fået læst færdige, da anmeldereksemplarerne har fået første prioritet.

Hvis du har nogle gode ideer til, hvordan jeg kan balancere min læsning og få tid til at læse andet end anmeldereksemplar, så skriv gerne en kommentar.

Herunder er der 5 serier, som jeg gerne vil læse færdige, når jeg engang får tid:

The Selection

The Selection er en dystopisk ungdomsserie skrevet af den amerikanske forfatterinde Kiera Cass. Serien består af fem bøger i alt. Bogserien handler om ung kærlighed, dystopi og samfundsforskelle. Den er rettet mod læsere fra 12 år.

Den foregår i en futuristisk verden, nationen Illéas, som er et klasseopdelt samfund, lidt ligesom i Hunger Games. Her er de kongelige og eliten toppen, men der er også forældreløse, stofmisbrugere og arbejdsløse. I denne verden møder vi America Singer, der sammen med en gruppe af piger er blevet udvalgt til at konkurrere om at blive kronprins Maxons kone. 

Efter jeg havde læst den første bog i denne serie, var jeg fuldstændig fanget, jeg måtte bare læse videre. Jeg endte med at få læst tre ud af de fem bøger i serien. Det har gået mig på længe, at jeg ikke har fået læst resten af bøgerne i serien. Jeg kunne virkelig godt tænkte mig at starte helt forfra. Simpelthen genlæse de første bøger i serien og derefter læse serien helt færdig.       

The Lunar Chronicle

The Lunar Chronicle, skrevet af den amerikanske forfatterinde Marissa Meyer, er en YA-serie, der består af fire bøger. Hele serien er genfortællinger af klassiske eventyr; Askepot, Rødhætte, Rapunzel og Snehvide. Men det er en science fiction-version.

Denne serie har jeg hørt utrolig meget om. Den er blevet hypet virkelig meget. Da jeg læste den første bog i serien, Cinder, så var jeg helt væltet omkuld. Den var fantastisk, og jeg kunne godt forstå, hvorfor serien er blevet så populær. Jeg har desværre ikke fået læst flere bøger i serien, fordi der kom anmeldereksemplar ind ad døren. Det er virkelig irriterende, fordi jeg har mange ideer til blogindlæg omkring eventyr og genfortællinger af de klassiske eventyr. Det er et tema, som jeg virkelig gerne vil have fokus på, da det var et emne, der interesserede mig, da jeg læste på kandidaten.

Mortal engines

Dette er en Young adult fantasyserie, men jeg synes også, den indeholder nogle dystopiske elementer. Mortal Engines-serien er skrevet af Philip Reeve, og der er fire bøger i alt.

Den foregår i en fjern fremtid, hvor byer nu er kæmpemæssige maskiner, der konstant må bevæge sig i en verden af fjender og manglende ressourcer.

Jeg læste den første bog, De rullende byer tilbage i 2018, hvor forlaget Alvilda havde udgivet en udgave, som var oversat til dansk. Jeg nåede at læse den, inden bogen blev adapteret til en film. Den var god og tog mig med storm, men omkring det tidspunkt, hvor anden bog udkom, der druknede jeg i anmeldereksemplarer, så jeg vendte desværre aldrig tilbage til denne serie.    

Arlo Finch

Arlo Finch er en fantasyserie skrevet af den amerikanske manuskriptforfatter John August. Jeg har læst den første bog, Arlo Finch i flammernes dal, men der er 3 bøger i serien.

I denne serie følger vi 11-årige Arlo Finch, som flytter til Pine Mountain i Colorado sammen med sin mor og søster. Her bliver han ranger, som er en form for spejder, hvor han hurtigt lærer at begå sig i den vilde natur. Det er en verden med mægtige og mørke kræfter, der kommer tættere og tættere på Arlo og hans venner.

Jeg kan huske, at inden jeg gik i gang med at læse bogen, så havde jeg ikke nogen forventninger til den. Jeg havde hørt andre læsere snakke godt om den, men jeg havde ingen idé om, hvilket eventyr, som jeg ville komme ud på. Det der overraskede mig mest, var fokusset på spejderlivet.

Dette er desværre endnu en serie, der er kommet i rækken af serier, som jeg er startet på, men ikke er blevet færdig med, fordi andre bøger fik førsteprioritet.   

Arc of a Scythe

Dette er en young adult dystopiserie af Neal Shusterman, der består af tre bøger.  

Den foregår i den fjerne fremtid, hvor dødsfald af naturlige årsager praktisk talt er blevet elimineret takket være teknologiske fremskridt. Det er en verden uden sult, sygdom og krig. Menneskeheden har erobret døden. Man skulle tro, at verden er problemfri nu, men siden folk ikke dør, så er der risiko for overbefolkning. Derfor er der folk kaldet Scythes, der agerer lidt som manden med leen, da det er deres opgave at slå folk ihjel, for at verden ikke bliver overbefolket.

Jeg har kun læst den første bog, Scythe, men det var endnu en serie, der bare slog benene væk under mig. For denne serie, var det dog ikke anmeldereksemplarerne, der kom i vejen, men i stedet mit kandidatspeciale.

Er du vild med at læse serier, og er du god til at få dem læst færdige?

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.