Boganmeldelse

Wilmas verden (Wilmas verden #3) – Ulrika Louisa Bjerregaard

Titel: Wilmas verden. Forfatter: Ulrika Louisa Bjerregaard. Forlag: Augusta Publishing. 
Udgivelsesår: 2020. Sprog: dansk. Sider: 259.

Bagsidetekst: ”Og hej til dig, Jackson, hvor mange pigehjerter har du knust i ferien?” Hun kendte åbenbart fyren, der havde parkeret lige ved siden af os. Jeg iagttog ham diskret. Han var høj og bredskuldret med gyldenbrunt hår. Der var en tot, der faldt charmerende ned i øjnene på ham. Hans grin var smittende, og et smilehul poppede, når han lo. Selvbevidst strøg jeg hånden over mit eget lange, mørke hår.

Wilma er rejst til USA på udveksling, og Magnus er begyndt i gymnasiet. Mon Wilma slog op med ham, inden hun tog af sted, eller svigtede modet hende? Fortsætter Magnus og Wilma med at læse brevene fra mormorens loft med hjælp fra Facetime? Hvordan går det Wilma hos værtsfamilien i Santa Barbara?

I San Francisco er Karoline alene med to små piger, en travl avis og en boghandel. Får hun tid og mod til at undersøge Greven nærmere? Oskar er draget i krig i Europa. En blodig krig, hvor mænd faldt på stribe ikke bare i kamp.

Dette er tredje bind i serien Wilmas verden. Du kan læse min anmeldelse af første og andet bind i serien her. I bøgerne følger vi Wilma og Karoline, ét år ad gangen. I første bog mødte vi Wilma i 8. klasse. I anden bog gik hun i 9. klasse. Her i tredje bog er hun et år i USA på high school. Der er planlagt fire bøger i serien i alt.

Jeg har glædet mig rigtig meget til at læse videre på den her serie. Jeg var vild med bind 1 og 2, og jeg var spændt på at finde ud af, hvad Wilma og Karoline kommer ud for her i tredje bind.

“Santa Barbara lå knap et par timers kørsel oppe ad kysten fra Los Angeles. Jeg var ankommet til den store LAX lufthavn, hvor min nye familie havde hentet mig i deres kæmpe Mercedes.”

Plotmæssigt følger vi to forskellige kvinders rejse i livet, hvor afsavn, kærlighed og svære valg kommer til at sætte sit præg. Dette skift imellem de to kvinders liv fungerer rigtig godt, og overgangen imellem de to historier er flydende. Generelt hænger plottet godt sammen.

Wilma er rejst til USA på udveksling, hvor hun får mange nye venner. Magnus er hjemme i Århus, hvor han skal til at starte i gymnasiet. Ved at Facetime sammen, finder de tid til at læse brevene fra Karoline i fortiden. Derudover kæmper de med at have et langdistanceforhold.

Karoline i fortiden forsøger stadig at få en hverdag til at fungere, imens Oscar er i krig. Derudover arbejder hun hårdt på at afsløre nogle grimme hemmeligheder i nabolaget, men det er ikke helt nemt.

I dette bind får vi ikke kun Karoline og Wilmas synsvinkler, men også Magnus’. Det var forfriskende og dejligt at komme tættere på ham som karakter samt vide, hvad han tænker og føler angående Wilmas udveksling til USA og deres langdistanceforhold.
Derudover får vi Oscars side af fortællingen gennem en brevudveksling, som han har med Karoline. På den måde får vi hans fortælling med. Jeg synes dog, at det er ærgerligt, at vi ikke får Oscars synsvinkel i nogle af kapitlerne. Jeg føler mig mere knyttet til Karoline, Wilma og Magnus, da vi får deres side af historien, samt deres tanker og følelser. Den manglende synsvinkel fra Oscar gjorde, at jeg ikke følte mig tæt på ham, og jeg havde svært ved at gennemskue, hvad han tænkte og følte. Især set i forhold til det, som han udsættes for under krigen.   

Selvom jeg manglede Oscars synsvinkel og tanker omkring krigen, så synes jeg til gengæld, at både Karoline og Wilma har udviklet sig. Wilma virker ældre, mere moden og selvstændig. Hun er blevet bedre til at forstå sine følelser, og hun lever livet fuldt ud i USA. Derudover er Karoline ikke længere den generte kvinde, som vi mødte i første bind. Jeg beundrer virkelig hendes styrke og selvstændighed. Især fordi hun lever i en tid, hvor det ikke var almindeligt eller anset, at kvinder havde deres egen virksomhed og arbejdede selvstændigt.

Politiinspektør Andersson, Zhang Young og jeg havde var mødtes uden for Tin How Templet.

I løbet af fortællingen er der desværre nogle forskellige sproglige fejl (se eksempel herover), hvilket jeg synes var virkelig ærgerligt, fordi alt andet fungerede rigtig godt.  

Alt i alt var tredje bind i Wilmas verden-serien gennemtænkt og spændende. Jeg var underholdt fra start til slut, og personligt havde jeg svært ved at lægge den fra mig igen. Bogen sluttede også rigtig interessant, og jeg ville ønske, jeg kunne læse fjerde og sidste bind allerede nu. Det er en ungdomsserie, som jeg varmt kan anbefale.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.