Boganmeldelse

I den tabte tids by (Duftapoteket #5) – Anna Ruhe

Titel: I den tabte tids by. Forfatter: Anna Ruhe. Illustrator: Claudia Carls. Forlag: Straarup & Co. 
Udgivelsesår: 2021. Sprog: dansk. Sider: 152.

Bagsidetekst: “Jeg vil føre os ind i en ny tidsalder.” Det var Edgar de Richemonts sidste ord til Luzie og hendes venner, inden han forsvandt efter den store duftturnering i London. Siden har ingen set ham, og ingen ved, hvad han pønser på. Vil Edgar endegyldigt tilintetgøre det hemmelige forbund af Evige? Eller planlægger han at blive deres leder?  Jagten på sandheden fører Luzie, Mats og de andre til Venedig som gæster til et overdådigt maskebal, men knap er festen begyndt, før Luzie bliver klar over, at dette ikke er et almindeligt bal. Edgar har ondskabsfulde planer med dem på tværs af tidsaldre. Planer, der bringer ubærlige hemmeligheder frem i lyset, og som måske vil holde Luzie og hendes venner fanget for evigt …

I den tabte tids by er femte bind i serien om Duftapoteket og de magiske dufte. Serien er skrevet af Anna Ruhe, og den henvender sig især til unge læsere i alderen 10-14 år. Du kan læse mine anmeldelser af de foregående bind i serien her på bloggen.

Jeg var meget spændt på at læse denne fortsættelse, fordi jeg synes fjerde bind sluttede med en ond cliffhanger og generelt er serien meget underholdende og fantasifuld. I dette bind skuffer Anna Ruhe bestemt heller ikke, den er både medrivende og spændende.

Her i femte bind er Luzie og vennerne taget til Venedig for at stoppe Edgar de Richemonts skumle planer. Det er en farefuld rejse, som de kommer på, og ved et maskebal bliver de sendt til fortiden. Luzie og vennerne bliver spredt i forskellige fortider. Luzie kæmper og bruger sit sentifleurtalent til at samle dem alle igen.    
Nu vil jeg selvfølgelig ikke afsløre mere, fordi du bør selv opleve magien i dette bind 😉

Plotmæssigt er der plottwist og spænding. Personligt er jeg ret imponeret over, at Anna Ruhe kan blive ved med at finde på noget nyt og overraske sine læsere. Hver bog i serien indeholder spænding, fantasi og magi. 

Karaktermæssigt møder vi ikke nogen nye, men det gjorde heller ikke noget. For i stedet for var der fokus på de karakterer, som man, som læser, allerede har et forhold til, og deres relation til hinanden kom meget i fokus. Følelserne mellem Luzie og Mats får mere frit løb, hvilket jeg havde håbet på efter, jeg læste fjerde bind. Derudover formes der nye uventede venskaber.

Alt i alt var I den tabte tids by endnu en velskrevet bog i serien om Duftapoteket. Den var lige så underholdende og fantasifuld som de andre bind i serien. Der er seks bind i alt i serien, og jeg glæder mig til at læse videre, men jeg må også ærligt indrømme, at jeg ikke vil have, at rejsen sammen med Luzie, Mats og duftene ender.

Duftapoteket-serien kan varmt anbefales til læsere, der gerne vil læse en anderledes, men underholdende fantasy-serie. 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.