Boganmeldelse

Elverkongens datter #1-3 – Clara-Amalie Vorre-Grøntved

Serietitel: Elverkongens datter. Forfatter: Clara-Amalie Vorre-Grøntved. Illustrator: Tina Burholt  
Forlag: Elysion. Udgivelsesår: 2021. Sprog: dansk. Sider i alt: 105.

Dette er en samlet anmeldelse af de tre bind i serien Elverkongens datter. Bøgerne er på ca. 35 sider hver, og de har lixtal 15, hvilket svarer til 2.-3. klasse.

I fortællingen møder vi pigen Ofelia, men alle hendes venner kalder hende Fea. Hun bor alene sammen med sin far på hans kro Elverhøjen. En dag modtager faren et hemmeligt brev, og han begynder at opføre sig mærkeligt. Hendes far bærer på en stor hemmelighed. Pludselig sent om aftenen siger han til Fea, at hun skal pakke sine ting, fordi de skal besøge tante Emma. Men Fea har aldrig haft nogen tante Emma. Da de ankommer hos tanten, forsvinder faren pludselig uden at sige farvel. Fae tager ud på en rejse, for at finde sin far.

Dette er kun begyndelsen på et rigtig spændende og fantasifuldt eventyr, hvor Fea havner i en hemmelig magisk verden. Hun kommer ud på en farefuld og udfordrende rejse i en verden, hvor der er elvere, vættere, og masser af stridigheder, men også venner, som hjælper Fea.

Karaktermæssigt er Fea en sød og modig pige, som jeg er sikker på, at mange piger vil kunne identificere sig med og se op til. I løbet af fortællingen følte jeg med hende, og jeg kunne godt forstå, at hun til tider var frustreret eller følte sig uretfærdigt behandlet. I løbet af de tre bøger gennemgår Fea en udvikling, hun lærer at stole på sine instinkter og får dybere kendskab til sin identitet.  

Under Feas rejse bliver hun ven med en vætte ved navn Ask. Han har spidse øre og en hale. Dette udseende fik mig til at betvivle mit kendskab til mytologiske væsner, fordi der er også elvere i denne verden, og de har ikke nogen spidse øre.      

Alle karaktererne er flot illustreret i bøgerne, hvilket er med til at understøtte handlingen og karakterernes følelser. De flotte illustrationer er lavet af Tina Burholt. 

Alt i alt var Elverkongens datter-serien en eventyrlig og hyggelig læseoplevelse, som jeg vil glæde mig til at bruge som højtlæsningsbøger for mine fremtidige børn.  

  • Tak til forlaget Elysion for anmeldereksemplaret.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.