Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Sersi Wicca (Dragesten #2) – Ry Kristensen

Titel: Sersi Wicca. Forfatter: Ry Kristensen. Forlag: Forlaget Evig.  Udgivelsesåret: 2021. 
Sprog: dansk. Sider: 289.

Bagsidetekst: General Nok leder med alle midler efter dragemenneskenes base, så han én gang for alle kan dræbe dem. Nok har udnævnt sig selv til konge, men han er stadig afhængig af de seks hekseklaners støtte. Den har han, for heksenes øverste leder, Pytia Hoog, er også fyldt med had rettet mod dragemenneskene.

Venskabet mellem Mark og Le sættes på en prøve, da modstandsbevægelsen fanger heksepigen Sersi Wicca. Hun prøver nemlig at overbevise Mark om, at ikke alle hekse hader dragemenneskene, og mange ønsker fred. Le er dog sikker på, at Sersi forsøger at forhekse Mark, som tager en beslutning der for voldsomme konsekvenser for alle.

Sersi Wicca er andet bind i Ry Kristensens fantasyserie Dragesten.

Det er to år siden, at første bind i serien udkom, men jeg kan stadig huske plottet og karaktererne. Jeg valgte dog at genlæse bind et, inden jeg læste andet bind – Bare for at komme ind i universet og genbesøge karaktererne.

Plotmæssigt er der kommet mere spænding og drama, fordi der er fokus på krigen og kampen imod hekseklanerne. Personligt savnede jeg det mere eventyrlige aspekt, som der var i første bind. Derudover er der i løbet af denne fortælling nogle forskellige plottråde, men ikke alle tråde bliver fuldt til ende. Det er som om, man har gabt over for meget eller på en eller anden måde har manglet et overblik over historien.

Dette ses især ved slutningen, hvor der mangler opfølgning på nogle plottråde. For eksempel så ved vi ikke, hvad der er sket med general/kong Nok, og vi har ikke hørt mere om Le og Marks far.

Karakterer

I løbet af fortællingen er der skiftende synsvinkler mellem general/kong Nok, Bjørnen og dragermenneskerne; særligt søskendeparret Mark og Le, som vi mødte i første bind. De skiftende synsvinkler fungerede desværre ikke i første halvdel af bogen, fordi vinklen skiftede flere gange i løbet af kapitlet, frem for per kapitel. Det virkede rodet og jeg havde svært ved at komme tæt på karaktererne.

Den manglende dybde i karaktererne gjorde det svært for mig at føle med dem, når der skete noget voldsomt eller spændende.

Til gengæld var jeg ret begejstret for Le og Marks modsatte personlighed. For Le er modig og vil gerne kæmpe, hvorimod Mark er modsat. De to søskendes modstridende personligheder gav flere nuancer til kampen mellem det gode og det onde. Dette synes jeg var ret interessant, fordi tingene ikke altid er som de ser ud.

Alt i alt var Sersi Wicca en spændingsbaseret historie frem for eventyrlig læsning ligesom Dragehjerte var. Personligt synes jeg desværre den bærer præg af at være den svære to’er. Jeg var i hvert fald større fan af første bind end dette andet bind, men jeg er heller ikke målgruppen. Serien henvender sig til 8-12-årige og den har lixtallet 22.

Follow my blog with Bloglovin

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.