Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Dragesværdet (Dragernes æra #2) – C. G. Valentin

Titel: Dragesværdet. Forfatter: C. G. Valentin. Forlag: Klippe. 
Udgivelsesår: 2021. Sprog: dansk. Sider: 334.

Bagsidetekst: ”Du er den fødte leder. Frelseren. Dragehvisker og halv mørkelver. Hele vores race har ventet på én som dig i evigheder. Én, som folk vil lytte til og følge. Du vil genrejse os fra asken og tage din hævn.”

Han smilede pludselig stort, og det fjerne blik lagde sig igen over de sorte øjne. Ansvaret for den anden verden er tilfaldet den unge Sarina. Hun er vokset op i en beskyttet tilværelse i en kærlig plejefamilie, oplært til at være Den Udvalgte.

En dag dukker troldmanden Queridor op, og virkeligheden viser sig at være meget anderledes end, hvad hun troede, da hun tvinges til at drage afsted på sin skæbnerejse.En krig er under opsejling i Novahr Orbís, og snart er Sarina på flugt fra sin ukendte far. Men taler rygterne sandt om Daerín Khendrêel? Hvilke historier skal hun tro på, når hun også altid har ønsket sig en far? Da hun første gang får fingre i Dragesværdet, og dragerne underkaster sig hende og hendes slægtsblod, ændres alt. Et altafgørende spørgsmål presser sig på: Kan man skabe en ny og anderledes verden uden et opgør med den forrige?

Dragesværdet er andet bind i den danske fantasyserie Dragernes Æra.

Da jeg gik i gang med at læse Dragesværdet var jeg lidt forvirret, fordi det ikke længere var Juliana, der var hovedpersonen ligesom i første bind. I stedet for var det hendes datter, Sarina.

Sarina er en 17-årig pige, der tror hun er klar til at være frelseren. Hun kan ikke vente med at komme ud på et eventyr, men måske er hun ikke helt så klar som hun tror? :). Derudover er hun også en pige, som er vokset op uden forældre, og det kan mærkes. Hun tænker meget på sin far, mørkelveren Darín. Hun vil meget gerne møde ham til trods for de dårlige rygter.
Personligt synes jeg, at Sarina er en gennemtænkt karakter, der er troværdig, nysgerrig og følelsesladet.

Det var dog ikke alle karakterer og deres relationer, der fungerede lige godt. For mig virkede Sarinas forhold til Jennifer lidt for påduttet. Det er to fremmede piger der efter kort tid bliver virkelig gode veninder, og pludselig kysser de hinanden. Deres relation til hinanden virkede for urealistisk, og det virkede som om, deres relation var påtvunget og forhastet af forfatteren.

Foruden Sarina følger man også karaktererne Darín og Eldan. De havde hvert deres handlingsforløb, men plottet var ikke for uoverskueligt eller rodet, i stedet var det fint flettet sammen.

Plotmæssigt fungerede historien rigtig godt, og det var sjovt at følge flere karakteres synsvinkler. Bogen er dog på 334 sider, så på et tidspunkt manglede jeg lidt fremdrift i plottet – for Darín og Sarina skulle selvfølgelig møde hinanden på et tidspunkt, og det blev der flere gange lagt op til, men jeg synes, det blev lidt for langtrukkent.
Foruden dette manglede jeg mere baggrundshistorie angående dragernes æra – hvad var det, der var så forfærdeligt dengang? Dette var noget, som jeg manglede svar på allerede i første bind, så jeg havde håbet på, at der kom mere afklaring i denne fortsættelse.

Alt i alt er Dragesværdet en meget karakterdreven fantasy med hovedsageligt troværdige karakterer. Derudover indeholder den et fint plot med spænding, venskaber og meget andet, men den manglede dog lidt fremdrift. Jeg ser i hvert fald frem til at læse det næste bind i serien.
Dragernes æra er en serie, som kan anbefales til fantasylæsere fra omkring 14 år.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.