Boganmeldelse,  Dansk fantasy

Blåhjerte (Pigen fra Månehøjen #3) – Lene Krog

Titel: Blåhjerte. Forfatter: Lene Krog.  Forlag: Ulven og Uglen. Udgivelsesår: 2021. 
Sprog: dansk. Sider: 476.

Bagsidetekst: Bragimark er reddet fra undergang, men med Egan Blåhjerte på fri fod, er Freya overbevist om, at den skæbne, som gudinderne forsøgte at forhindre, endnu truer. Frustreret over, at omgivelserne ikke ser samme farer, sætter Freya sig for at afsløre Egans sande natur.

Hidtil ukendte marlingeevner rammer almindelige bragier, og mens Merian kæmper med uforklarlige minder, føler hun sig sært draget mod blåhjertesværdene, hvis magiske egenskaber hun begynder at tro på.

Leander har svært ved at forlige sig med det tvangsægteskab, kongen har planlagt for ham, og da han stifter bekendtskab med gudindernes ældgamle fjende, Blåhjerterne, går det op for ham, at han blot er en af brikkerne i Blåhjerternes længe ventede hævn.

Blåhjerte er tredje og sidste bind i serien om pigen fra Månehøjen skrevet af Lene Krog. Jeg har læst og anmeldt både første bind, Grå magi, og andet bind, Heksens storm. Du kan læse begge anmeldelser her på bloggen.  

Jeg har glædet mig helt vildt til at fortsætte på den her serie, især fordi andet bind sluttede virkelig spændende. Jeg har siddet og hungret efter at læse tredje bind, og den var bestemt ikke nogen skuffelse. Jeg er dog ked af, at serien er slut, fordi man knytter sig virkelig til karaktererne og landet Bragimark.

Plotmæssigt fortsætter den der, hvor Heksens storm sluttede. Vi befinder os stadig i karakterernes anden livslinje/fortid, hvor de har fået en chance til, for at redde Bragimark fra at gå under og ikke mindst stoppe Egan fra at gå i krig imod gudinderne.
Ligesom de tidligere bind, så har Lene Krog formået at lave et plot, der er sammenhængende til trods for de forskellige plottråde og karaktersynsvinkler. Derudover er der også nogle plottwist, som virkelig får følelserne frem hos læseren.

Karaktermæssigt er karaktererne igen meget levende, menneskelige og fyldt med personlighed. De har alle været ude på noget af en rejse efterhånden, og den er bestemt ikke slut. Som læser føler man med karaktererne og hepper på dem. Personligt synes jeg, det er ret vemodigt at tage afsked med alle de herlige karakterer, Bragimark og serien generelt.  

Alt i alt synes jeg, at Blåhjerte og serien Pigen fra Månehøjen er virkelig god. Det er en klassisk fantasy, der kan overraske, underholde og få læseren til at sidde helt ude på kanten af sofaen. Det er en serie, som jeg varmt kan anbefale, især til voksne fantasylæsere. Det er helt sikkert en serie, jeg kommer til at genlæse på et tidspunkt.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.