Boganmeldelse

Tilly og rejsen til Amerika (Den magiske boghandel #3) – Anna James

Titel: Tilly og rejsen til Amerika. Forfatter: Anna James.  Forlag: HarperCollins. 
Udgivelsesår: 2021. Sprog: dansk. Sider: 446.  

Bagsidetekst: Det hele bliver stadig mystiskere. En mand kommer ind i Pages & Co. for at købe en bestemt bog … og kan pludselig ikke komme i tanker om hvad den hedder. Tilly og hendes familie har en fornemmelse af at verden forandrer sig – men kan ikke helt finde ud af hvordan.

I mellemtiden udvider de to Underwood-søskende deres kontrol med bogvandringen – og de har stadig kig på Tilly. Hun forlader til gengæld den trygge boghandel i London for at rejse til Amerika hvor hun håber at finde de legendariske Arkivarer og derved redde bogvandringen … eller det er i det mindste planen.

Tilly og hendes ven Oskar rejser gennem lag på lag af historier hvor de møder farer som de aldrig kunne have forudset, slår sig sammen med et uventet velkendt ansigt og står overfor den største trussel mod bøger og historier som verden endnu har set. De har kun deres mod og opfindsomhed – og hjælp fra nogle af deres kæreste venner fra fiktionens verden

Tilly og rejsen til Amerika er den længeventede tredje bog i serien om Den magiske boghandel. Du kan læse mine anmeldelser af de første to bind i serien, Tilly og bogvandrerne og Tilly og de forsvundne eventyr, her på bloggen.

Plotmæssigt fortsætter den der, hvor den anden bog i serien stoppede. Melville Underwood er blevet Overbibliotekar for Underbiblioteket, der registrerer bogvandring. Sammen med sin søster, Decima, er de i gang med at lave kaos, da de stjæler bøgernes magi. Derudover har de gjort det forbudt for børn at bogvandre og flere og flere bøger forsvinder fra hylderne i boghandlen Pages & Co.

Hovedpersonen Mathilda, også kaldet Tilly rejser med sin bedste ven Oscar til Amerika, hvor de søger efter Arkivarerne, og de håber, at de kan hjælpe dem i kampen mod det onde Underwood-søskendepar.

Det var virkelig dejligt at være tilbage i det magiske bogvandrer-univers og ikke mindst at tage på eventyr med Tilly og Oscar igen. I Tilly og rejsen til Amerika når Tilly og Oscars eventyr dog nye højder, da de blandt andet kommer ombord på et helt særligt tog, der ikke kører på kul, men på fantasi.

Kombineret med dette magiske eventyr, er der indirekte også nogle gjort nogle samfundsmæssige betragtninger. Der bliver blandt andet sat spørgsmålstegn ved magt, regler og grænserne mellem det der er rigtigt og forkert. Kan man overhovedet stole på, at dem der sidder på magten, tager de rigtige beslutninger?

Alt i alt er Tilly og rejsen til Amerika en skøn fortsættelse på serien. Jeg synes generelt, at Den magiske boghandel er en helt fantastisk bogserie, og jeg ville ønske, at jeg kunne vandre ind i nogle af mine yndlingsbøger eller besøge nogle af mine yndlingskarakterer.

Personligt glæder jeg mig meget til at læse videre på denne serie og finde ud af, hvilke bøger Tilly Og Oscar rejser ind i næste gang.
Hvis du endnu ikke har læst serien, så kan den varmt anbefales til alle bogelskere i alle aldre, der gerne vil ud på et magisk eventyr, hvor bogvandring ikke kun er en drøm, men en mulighed.  

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.