Læseliste

Drager i litteraturen

Dragen er en af mine yndlings fantasyvæsner. Det er et helt fantastisk væsen, der har forskellige skikkelser og evner rundt om i hele verden.
Herunder er en liste over litteratur, hvor der optræder drager – jeg håber, at den kan inspirerer til nye læseoplevelser. Hvis du har lyst, så må du meget gerne skrive en kommentar nederst på siden, hvor du fortæller om dine yndlings bøger, hvor der optræder drager.

Skammerens datter af Lene Kaaberbøl

Dina er ikke en helt normal pige – Hun har arvet sin mors evne til at se skammen i andres øjne, og selvom hun bare gerne vil leve et helt normalt liv er det ikke muligt. Hun bliver blandet ind i en skrækkelig affære, og pludselig står hun overfor at miste alt, hvad hun har kært, medmindre hun tager kampen op.

I det første bind i serien Skammerens børn af Lene Kaaberbøl møder vi pigen Dina, som har arvet sin mors evne til at se skammen i andres øjne.

Dinas mor bliver kaldt til borgbyen Dunark, hvor hun skal finde ud af om fyrstesønnen Nicodemus, kaldet Nico, har slået sin familie ihjel. Da hun erklærer ham uskyldig, tror hans halvbror Drakan ikke på hende, og han henter derfor også Dina til Dunark for at få hendes dom over Nico. Pludselig er Dina og hendes mor taget til fange. Dina flygter sammen med Nico, og de ender i dragegården, hvor de sultne drager holder til. Under flugten bliver Dina bidt af en drage, men Nico hjælper hende i sikkerhed. Dragebid er meget giftige, så de skal finde hjælp, også til at befri Dinas mor, som skal henrettes offentligt efter ordre fra Drakan.

Skammerens datter var en bog, som vi skulle læse i folkeskolen. Foruden Harry Potter, så var dette en bog, som for alvor åbnede mine øjne for fantasygenren.

Eragon af Christopher Paolini

When Eragon finds a polished blue stone in the forest, he thinks it is the lucky discovery of a poor farm boy; perhaps it will buy his family meat for the winter. But when the stone brings a dragon hatchling, Eragon soon realizes he has stumbled upon a legacy nearly as old as the Empire itself.
Overnight his simple life is shattered, and he is thrust into a perilous new world of destiny, magic, and power. With only an ancient sword and the advice of an old storyteller for guidance, Eragon and the fledgling dragon must navigate the dangerous terrain and dark enemies of an Empire ruled by a king whose evil knows no bounds.

I den første bog i serien The Inheritance Cycle møder vi drengen Eragon, der finder et drageæg. Han kommer i lære som dragerytter og får et særligt bånd til dragen Saphira. Forholdet mellem Eragon og Saphira bygger på venskab og loyalitet. De er gode for hinanden, og det bånd må de bruge i kampen mod det onde.

Personligt så er det rigtig mange år siden, at jeg har læst Eragon, men den er på min liste over bøger, som jeg gerne vil genlæse senere i livet. Det er et fantastisk forhold som Eragon og Saphira har, og som læser kan man ikke lade være med at lade sig blive helt opslugt af det eventyr, som de kommer ud på sammen. Det eneste jeg synes der er ærgerligt er, at filmatiseringen af bogen overhovedet ikke lever op til den historie som der er i bogen.

Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren

Tvebaks storebror Jonathan fortæller for ham om Nangijala, landet man kommer til, når man dør. For Tvebak er lille og bange, og han skal snart dø. “I Nangijala har man lov at være med i eventyr fra morgen til aften og natten med. For det er i Nangijala, at alle eventyr sker.” Så det er godt, at Tvebak ikke skal være i Nangijala uden Jonathan. Godt, at de tilsammen kan blive Brødrene Løvehjerte.

Brødrene Løvehjerte er en af de mest elskede børnebogsklassikere om liv og død, samt forholdet mellem to brødre, og deres kamp for retfærdighed og frihed i landet Nangijala. Men det er også historien om kampen mod dragen Katla. Katla er for mig en drage, der viser den mere gamle opfattelse af drager, hvor det er et skræmmende væsen, der er vild og instinktiv som et dyr. Hvilket er en fuldkommen modsætning til dragen i Eragon, da Saphira er intelligent og et væsen med følelser.

The Dragon with a Chocolate Heart af Stephanie Burgis

Aventurine is a brave young dragon ready to explore the world outside of her family’s mountain cave… if only they’d let her leave it. Her family thinks she’s too young to fly on her own, but she’s determined to prove them wrong by capturing the most dangerous prey of all: a human.

But when that human tricks her into drinking enchanted hot chocolate, she’s transformed into a puny human without any sharp teeth, fire breath, or claws. Still, she’s the fiercest creature in these mountains and now she’s found her true passion: chocolate. All she has to do is get to the human city to find herself an apprenticeship (whatever that is) in a chocolate house (which sounds delicious), and she’ll be conquering new territory in no time… won’t she?

I denne skønne fortælling møder vi dragen Aventurine, der en dag drikker noget fortryllet varm kakao, hvilket gør, at hun forvandles til et menneske. Og nu tænker du sikkert, jamen siden hun forvandles til menneske, så er det jo ikke længere en historie om en drage – men det er helt forkert, fordi selvom hun er forvandlet til en 12-årig pige, så er hun stadig en drage indeni og det kan tydeligt mærkes på hendes handlinger og tankegang. Personligt så kunne jeg ikke lade være med at grine eller trække på smilebåndet flere gange i løbet af historien, fordi det er umuligt at trække dragen ud af denne pige. Så hvis du trænger til en hyggelig historie om en drages passion for chokolade, frem for et stort drama eventyr, så kan denne bog varmt anbefales.    

Skyriel af Lene Dybdahl

En stormfuld vinternat kommer en pige til verden.
Moderen får et foruroligende varsel om sin datters magiske kræfter og sender hende i hemmelighed bort til øen Josil. Her vokser Skyriel op hos magikeren Alainon, men hun er ikke som nogen anden pige på øen.
Hun går på jagt, bander og bider fra sig, og gamle Alainon går hende på nerverne.
Hvorfor vil han ikke fortælle hvor hun kommer fra?

I hendes 16. år viser Dragevarslet sig på himlen.
Det er første tegn på Ovanienprofetiens opfyldelse, og Alainon bliver nødt til at tale.
Profetien spår at en stærk magiker vil dræbe kongen og tage magten.
Det skaber panik i kongestaden, og kongen beordrer Ovanerrigets magikerslægter fængslet eller dræbt.
Alainon bliver arresteret og sendt til det berygtede fængsel Darc Nox.
Skyriel følger efter, fast besluttet på at redde ham.
Det bliver begyndelsen på en rejse gennem et rige med grusomme pirater, skruppelløse sultaner og frygtelige søuhyrer.

Lene Dybdahl er en kendt dansk fantasyforfatter, så hendes bog Skyriel, der er første bog i serien Ovanienprofetierne skulle selvfølgelig med på listen. Det er en serie, hvor drager indgår, men de spiller ikke nogen stor rolle ligesom de gør i nogle af de andre historier på listen, men til gængæld er de ret interessante og sarkastiske, hvilket gør dem meget anderledes end, hvad vi ellers har set.
Det er en serie, som varmt kan anbefales for sit smukke univers, spændende plot og levende karakterer. 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.