Bogrelateret

Hekse

Der har eksisteret hekse i form af kloge koner og mænd siden den yngre stenalder. Heksefiguren er siden blevet videreudviklet i folkeeventyr og i religionen som et skræmmebillede. Mange mennesker blev, under kristendommens udbredelse, anklaget for at være hekse og sidenhen brændt på bålet, hængt eller halshugget.

Så virkelige kvinder og mænd er gennem tiden blevet anklaget for at være hekse – Nogle var så heldige at blive frifundet, men andre blev henrettet. Det var først i 1693, at vi her i Danmark henrettede en kvinde for trolddom for sidste gang. Det var den 74-årige bondekone Anne, der først blev halshugget og siden brændt.

Den dag i dag er synet på hekse helt forandret, da bøger og film, såsom Harry Potter og Witch-serien helt har ændret det religiøse skræmmebillede. Nu er hekse ofte repræsenteret som gode og smukke piger, hvilket er en stor kontrast til folkeeventyrenes vortebefængte gamle damer, der kunne flyve på koste og lave eliksirer i store sorte gryder.

For mig er en heks et menneske, der lever sammen med naturen og måske endda tilbeder den. Der behøver ikke at være en sort kat eller en flyvende kost involveret, for at man kan kalde sig en heks.

Hvad er en heks for dig?

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.