Læseliste

Vampyrer i litteraturen

I den rumænske folketro er vampyrer beskrevet som levende døde eller omvandrende lig, der drikker blod af levende mennesker og dyr for at overleve.
Herunder er en liste over litteratur, hvor der optræder vampyrer – jeg håber, at den kan inspirere til nye læseoplevelser. Hvis du har lyst, så må du meget gerne skrive en kommentar nederst på siden, hvor du fortæller om dine yndlingsbøger, hvor der optræder vampyrer.

Twilight af Stephenie Meyer

Da Bella Swan flytter fra solrige Phoenix til Forks, en våd og tåget soveby omgivet af store skove i staten Washington, forventer hun ikke andet end regn og kedsomhed. Men så møder hun den mystiske, smukke Edward Cullen, der vender op og ned på hele hendes verden.
Deres forhold bliver mere og mere intenst, og den hemme­lighed, som Edwards familie altid har gemt på, bliver afsløret. Nu kan ingen vide sig sikre. Især ikke Bella.

Twilight er nok en af de mest populære serier, hvor der optræder vampyrer, da den er kendt i det meste af verden. Der er mange, som har fulgt med i vampyren Edward og mennesket Bellas kærlighedshistorie – Jeg var selvfølgelig selv en af dem. Da Twilight-serien blev ekstremt populær i Danmark, der læste jeg, som så mange andre, bøgerne. Det var en tid, hvor jeg var stor fan af vampyr fortællinger, så jeg slugte dem råt. Nu hvor jeg er blevet ældre er jeg efterhånden blevet lidt træt af historier om vampyrer, og i stedet vil jeg hellere læse fantasy, hvor der er hekse og drager.   

Nattens hus af P.C. Cast og Kristin Cast

Uden varsel bliver den smukke Zoey mærket med halvmånesymbolet af en Udsending.
Hun er nu tvunget til at følge Gudinden Nyx og tage til Nattens Hus, hvor hendes videre uddannelse til vampyr skal foregå.
Det er svært for den 16-årige Zoey at begynde et nyt liv, og det bliver ikke lettere da Gudinden gør hende til Nattens Datter, den første i denne tidsalder.

Vampyrens mærke er første bind i Nattens hus-serien skrevet af P.C. Cast og Kristin Cast. Her møder vi teenageren Zoey, der bliver mærket med halvmånesymbolet, og hun skal derfor uddannes til at være vampyr.

Nattens hus er en af de første serier, som jeg læste, hvor der var vampyrer i. Den fangede mig fuldstændigt med sit drama, kærlighed og mystik. Det er faktisk en serie, som jeg har overvejet at genlæse engang. Det er en serie på 12 bind.

Dracula af Bram Stoker

When Jonathan Harker visits Transylvania to help Count Dracula with the purchase of a London house, he makes a series of horrific discoveries about his client. Soon afterwards, various bizarre incidents unfold in England: an apparently unmanned ship is wrecked off the coast of Whitby; a young woman discovers strange puncture marks on her neck; and the inmate of a lunatic asylum raves about the ‘Master’ and his imminent arrival.

Selvfølgelig kan jeg ikke lave liste med bøger, hvor der optræder vampyrer uden at tilføje Bram Stokers klassiker Dracula. Jeg har for at være ærlig ikke fået den læst endnu, men den er på min liste over litterære klassikere, som jeg gerne vil nå at læse i løbet af mit liv. Du kan se min liste her.

The mortal instruments af Cassandra Clare

When fifteen-year-old Clary Fray heads out to the Pandemonium Club in New York City, she hardly expects to witness a murder – much less a murder committed by three teenagers covered with strange tattoos and brandishing bizarre weapons. Then the body disappears into thin air. It’s hard to call the police when the murderers are invisible to everyone else and when there is nothing not even a smear of blood to show that a boy has died. Or was he a boy?

I den første bog i serien, City of bones, der møder vi vampyren Raphael Santiago, som er leder af New Yorks lokale vampyrklan. I denne serie kaldes vampyrerne også for Children of the night. Vampyrerne er i denne serie meget menneskelig, men også klassiske, da de drikker blod for at overleve, og de kan ikke tåle sollys. Derudover har de også evnen til at forvandle almindelige mennesker til vampyrer, da i City of bones forvandles Clary Frays bedste ven Simon Lewis til en vampyr.   

Ulfhedin-sagaen af Mette Sejrbo

Efter kampen mod den mørke er Emilie og Jonas genforenet, og deres bånd atter knyttet. Siden opgøret har de samlet beviser, som kan bringe vampyren Van der Maas i alvorlige problemer med Matelli-klanen.
Men selvom de begge nyder deres forening, er de er ikke længere de to sorgløse unge, der forelskede sig.
Emilie må sammen med sine søstre ruste hele vølvesamfundet, nu hvor det står klart, at den mørke blot er en lille brik i et større spil.
Jonas og hans familie, der hele deres liv har hadet heksene, skal ligeledes omstille sig til at se dem som deres allierede imod en større fjende.
Vampyren må slås for sin eksistens på grund af hans piges afsløring. Et gammelt had til Rådet bliver udfordret, da hemmeligheder om deres ophav, om Loven og om den strid, der hærger internt, bliver blotlagt bid for bid.

I løbet af Ulfhedin-sagaen, som består af tre bind, møder Emilie en vampyr også kaldet ”den mørke”. I løbet af den første bog Heksens kald ved vi ikke, hvem ”den mørke” er. Jeg vil selvfølgelig heller ikke afsløre, hvem det er her på bloggen, fordi jeg synes, at du selv skal læse bøgerne og finde ud af det, men jeg kan dog afsløre, at vedkommende er menneskelig, lokkende og arrogant.  

I Vampyrens pagt, som er tredje og sidste bind i serien, der træder vampyrkarakteren mere frem og som læser får man et større indblik i vedkommendes personlighed. Personligt tog jeg mig selv i at se vedkommende som en splittet karakter, der på en måde er to personligheder, der er kontraster til hinanden.  

Ulfhedin-sagaen er en mytologisk fantasyserie for voksne, som jeg varmt kan anbefale. Bøgernes tykkelse kan virke skræmmende, men jeg lover, at de indeholder en fantastisk fortælling.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.